Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Bu sezon herkes kurşun asker olacak

Hemen her tarzda kadın, militer parçaları; mekan ve zaman tanımadan stiline dahil ediyor. Neredeyse herkesin dolabında militer bir parçaya rastlayabilirsiniz yani... Askeri tonda bir gömlek, komando desenli bir ceket, bağcıklı askeri bir bot; herkesin dolabında mutlaka vardır.
Tabii stil sahibi militer bir görünüm için bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Bazen "Bu militer pantolonla sivri burunlu ankle botun ne alakası var?" demekten alıkoyamıyorum kendimi.
Ünlülerde de sıkça rastlıyoruz bu her telden ayrı çalma olayına... Stil sahibi olmak; göz ister, zevk ister, dünyadan haber olmak ister... İster de ister! Hiç olmadı; takip edin ve öğrenin lütfen yahu!
Militer parçaları stiline sıkça dahil eden ve çok da başarılı olan birçok isim de var tabii.
Bunlardan biri de Biricik Suden. Bu stili onun üstünde çok seviyorum; bence onu inceleyin ve feyiz alın. Ufkunuz açılsın!
Bu sezon koleksiyonları ve moda ikonlarını incelediğimizde kurşun asker tarzını sıkça görüyoruz. Moda olmasa da benim stilime dahil ettiğim ve çok da sevdiğim bir tarz bu. Kadınlar Andersen masallarından fırlamış gibi görünüyor; büyüleyici! Bir önceki hafta gerçekleşen Paris Haute Couture Moda Haftası'nda da bu stilin detaylarına sıkça rastladık. Bu stili taşıyan isimler de zaten birer moda ikonuydu. Mesela; Olivia Palermo, Natalia Vodianova, Xenia Sobchak aklıma gelenlerden. bu stil için neler gerekli?
Metal düğmeli bir ceket muhakkak olmalı. Bu düğmeler aksesuvar amaçlı da dikilmiş olabilir ancak bolca olmalı.
Kırmızı, lacivert, gri, siyah; ceket ne renk olursa olsun, üzerinde altın sarısı düğmeler tercih nedeni.
Farklı tarzda pelerin ve ceketler de stile dahil edilebilir.
Bu stildeki en önemli tamamlayıcılar; çizme ve şapkalar. Ceketinizde militer bir hava olmasa bile, çizmeniz ve şapkanızla direkt bu stilin bir parçası oluyorsunuz. Üstü yuvarlak formlu, ön detayı çok uzun olmayan baret benzeri şapkalar bu tarzın olmazsa olmaz parçaları; stile muhakkak dahil edilmeli. Ayrıca, diz boyu ya da diz üstü, yuvarlak burunlu çizmeler de militer stilin en önemli detaylarından.
Çanta konusunda ise küçük ve keskin formlu, yani, kare ya da dikdörtgen şekilliler tercih edilebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA