Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Dikkat! 'Duran Top' çıkabilir!

Geçenlerde kızlarla oturuyoruz... Kafamda ampul yandı "Kızlar! Evreka evreka evreka!" Kızlar hep bir ağızdan "Noldu Ayşeee?" Dedim "Biz hep 'Duran Top'lardan gol yiyoruz. Bu kadınlar sessiz sedasız bekleyip, bizim gibi yakan-çakan toplara ummadık anda golü atıveriyorlar." Peki kimdir bu 'Duran Top'lar? Bunlar kendilerine ideal eş, ideal gelin süsü vermiş cadılardır. Günümüzde genellikle uzun koyu renk saçları, incecik bedenleri, dar jean'leri, dolgu topuk ayakkabıları, ille de geceleri ellerinde minicik çantaları vardır. Hanım hanımcıktırlar, bir tanecik, tomurcukturlar.

MIŞ GİBİ YAPARLAR
Ellerinden blackberry'leri düşmez. Günde 650 kere anneleriyle konuşurlar. Asla yaramazlık yapmazlar. Diyelim akşam yemeğe çıktınız. 'Duran Top' garson geldiğinde ne yiyeceğini bile sevgilisine sorar. Aslında sorarmış gibi yapar. 'Duran Top' -mış gibi yapma uzmanıdır. Erkek 'Duran Top'un yanındayken her şeye kendi karar verdiğini zanneder. Halbuki 'Duran Top' gizliden gizliye kukla etmiştir onu. Haberi yoktur. 'Duran Top' fotoğraf makinesini asla yanından ayırmaz. O en küçük boy fotoğraf makinesine sahiptir. Hoşuna giden her anı şipşaklayacaktır. Çantadan en hızlı fotoğraf makinesi çekme yarışması yapılsa, 'Duran Top'lar yüzde yüz kazanacaktır.

'AŞKIM ÇİŞİM GELDİİİİ'
Gecede ortalama 150 kare fotoğraf çekmezse uykuları kaçar. Tahminen evde üzerlerini itinayla etiketlediği flash disk koleksiyonuna sahiptir. Sabah ilk iş çektiği nadide fotoğrafları akşam masadakilere e-mailleyecektir. E-mail işleminden sonra da facebook'a yükleyip, herkesi bir bir etiketlemeyi unutmayacaktır. 'Duran Top' unutmaaaz! Ve tabii ki fotoğraflara 'Aşkım 1', 'Aşkım 2', 'Aşkım 150' kodları koyarak sevgilisine iletecektir. Böylece bilgisayarı ve mail kutusu 'Aşkım' fotolarıyla dolan erkek hipnotize edilecektir. Bir diğer 'Duran Top' klasiği ise her çişi geldiğinde sevgilisinin omzuna devrilip, kulağına "Aşkım tuvalete gidelim miii?" diye sormaktır. İlk duyduğumda oracıkta bayılacağım sandım valla. Nasıl yani bunlar el ele mi işiyorlar? Neredeyse evet! 'Duran Top' sevgilisine çişini bildiriyor, sevgilisi elciğinden tutuyor, tuvalete götürüyor. Kapıda 'Duran Top' sevgilisinin dudağından öpüyor ve içeride güvenle çişini bırakıveriyor. Tövbe... 'Duran Top'a yapılacak en büyük kötülük ona "Evlilik ne zaman?" diye sormaktır. 'Duran Top' isyan eder, sözüm ona kariyer hedefleri vardır, adam ister evlensin ister evlenmesindir.

ÇÖPÇATANDIRLAR
Bu arada ertesi gün öğlen yemeğinde müstakbel kayınvalidesiyle randevusu vardır. Fakat asla evlenmeye niyeti yoktur. Yürüüü. Biraz kurcalasanız düğün saçından, masa şamdanlarının rengine kadar dökülecektir ama 'Duran Top' sabır abidesidir. O, gününü bekler. 'Hele bir yerimi edeyim, gör bak sana neler edeyim' kafasındadır. Ahlak eşittir onlardır. Çıtları çıkmaz, dırdır mümkünse hiç yapılmaz. Ailecidirler, sevimlidirler, uyumludurlar, çöpçatandırlar. Sebep belli, adamın etrafında bekar kimse kalmasın! Ne fettandırlar onlar. Evlendikleri gün iki ihtimal vardır. Ya adamı ömür boyu boşamayacaklar ya da boşadıklarında donuna kadar alacaklardır. Ama maalesef bu adaletsiz hayatta genellikle 'Duran Top'lar kazanır. Çünkü erkeğe çok sıkı oyun oynarlar. Güven verirler, garantilidirler öyle kolay kolay kafaları bozulmaz. Ha sadece evliliğe doğru son hamlede resti çekerler. Bakarlar bu adamın alacağı yok. Terk ederler. Hemen anneciklerine sığınırlar, mağdur ve mağrur dururlar. Onlar mahallenin bakkalından, anneden amcaya, abiden kuaförlerine kadar sorumludurlar. Yerseniz, eh! Yersiniz, tuzağa düşersiniz. Bitersiniz. Konu devam edecek. Sırada İpek ve Ayşe'nin 'Duran Top' olmaya çalışma maceraları var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA