Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Gripli gariban gün 4

Yahu bi git! Git başımdan, kolumdan, bacağımdan, iki kaşımın ortasından be hastalık. Dört gündür evde mahkumum sanki. '24' serisine sardım, ajan Jack Bauer'ın gelip beni kurtarmasını bekliyorum. Gelemiyor tabii çok meşgul, o Amerika'yı kurtarıyor. Bir kere de şu adama zamanında inansalar bari. Hep önce suçlu Jack'im oluyor. Adamı hücreye tıkıyorlar, 'vatan hanini' ilan ediyorlar... E sonunda ne oluyor? Hep Jack'imin ocağına düşüyorlar. O kadar kaptırdım ki bu '24' dizisine, Jack'i müstakbel eşim zannediyorum. O kaslı ve yara bere içindeki vücuduna, kısık sesli konuşmasına falan hasta oluyorum. Hele sürekli emirler yağdırmasına eriyorum, bitiyorum. Dün rüyamda Jack'i gördüm, iyi mi! Eve gelmiş "Yemek hazır değil mi, kurufasulye pilav nowww" diye bir bağrıyor bana. Elim ayağıma karışıyor, mutfakta tencereleri, tavaları düşürüyorum. Sonra Jack'im kimyasal zehir solumuş, elimde bir kase yoğurtla koşturuyorum; "Yoğurt yedin mi bir şeyciğin kalmaz, aslanım..."

MUTFAK KOÇU VARMIŞ
Öyle bir kafadayım yani. Siz deyin 'Bir Demet Tiyatro'daki 'Feriştah' kafası, ben diyeyim antibiyotikten patates olmuş Ayşe kafası. Bu arada bu sabah yeni bir şey daha öğrendim. Siz de sabah programlarını izleseniz neler öğreneceksiniz neler... İlişki koçu, yaşam koçu derken şimdi de mutfak koçu çıkmış meğer. 'Her Şey İçin Berna Laçin'de gördüm: mesela patlıcan seçerken en siyahını ve parlağını seçecek, bamyayı aldığımız gün pişirecekmişiz. Vay vaaaay. Bitmedi! Mutfak koçumuz bir de doğalgazda nasıl tasarruf yapacağımızı da anlattı. Tamam! Benim kafam basmadı ama kadın anlattı mı anlattı. Biliyor yani. Ah be kızım Ayşe, sen nasıl bir kadınsın? Sen kendine kadın deme bence! Git ancak rüyanda Jack Bauer'a yoğurt yedir. Bir yanda çoraptan saç bandı yapan Derya Baykal, bir yanda mutfak koçu ablalar. Bu kadınların ellerinden hiçbir şey kaçmazken senden ne köy olur ne kasaba. Neymiş şarkı yazacakmışsın, yazı pırtlatacakmışsın. Anan seni bugünler için mi doğurdu? Sıkıysa kaldır poponu da kuruyemişlerden kolye falan yap. Nerdeee?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA