Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Çevreler, bakanlar ve bakamayanlar...

Yine mi Tarkan? Valla evet, yine Tarkan... Çünkü yazmazsam olmaz. Harbiye Açıkhava'da neler oluyor neler... Cumartesi gecesi baktım ki yine dayanamıyorum, içim kıpır kıpır... Kendime itiraf ediyorum, ben bu adamı bir daha canlı canlı izlemek istiyorum! Yasemin'i alıp Harbiye Açıkhava'ya gidiyorum.

ERTUĞRUL GÜNAY GELİR...
Şaka değil, bu yaz Açıkhava'da yedinci konserini verecek Tarkan. İçerisi yine, merdivenler dahil tıklım tıklım dolu. Yedinci gece, yine izdiham, yine izdiham (Hemen not: Bayramdan sonra iki konser daha eklenme ihtimali var, kendinizi hazırlayın)... Tarkan sadece bir star değil, o besbelli Türkiye'nin sevgilisi. Seyircilerin heyecanını, coşkusunu, kafalarına 'Tarkan' yazılı bantlar takan kızları, seyircileri düzene sokmaya çalışan güvenlik görevlilerini gözlemlerken kulis tarafında bir hareketlenme, bir telaş seziyorum. Korumalar geliyor, telsiz konuşmaları kesilmiyor, ön sırada yer açılıyor... Ne oluyor kuzum? Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay konsere geliyormuş. İşte bu fazlasıyla sevindirici bir haber... Ertuğrul Günay konsere gelince ben niye seviniyorum? E malum Allianoi ve 'burun' meselesi. Çevresine karşı çok hassas Çevre Bakanımız Veysel Eroğlu, Tarkan Allianoi'nin korunması için duyarlılık gösterince hafta başında "Sanatçı arkadaş sanatıyla ilgilensin. Herkesin bir ihtisası vardır. Bilmediği bir konuya burnunu sokmasın" buyurmuştu ya... Ben bu buyurmanın iki yerinin 'fevkalade' hastası olmuştum: 'Sanatçı arkadaş' hitabı biir... "Bilmediği konuya burnunu sokmasın" emri, iki. Anlaşılan Çevre Bakanımızın çevresi pek geniş.

BAKANIMIZA ALKIŞŞŞ
Yahu dünyada bir sanatçıya "Sen doğa işlerine karışma arkadaş, git şarkını tıngırdat, göbek at" diyen başka bir Bakan çıkabilir mi? Kendilerine bakakalıyoruz yani. Neyse, konser başlamadan 15 dakika önce Tarkan'a bu burun hadisesinde sahip çıkan, Veysel Eroğlu'nun söylediklerinin amacını aştığı belirten Kültür ve Turizm Ertuğrul Günay giriş yapıyor Açıkhava'ya. Benim kafadaki stüdyo şefi çığlıklar atıyor: "Bakanımıza alkış..." Ayaküstü selamlaşmamızda kendisine Tarkan'a verdiği destek için teşekkür ediyorum. O da Tarkan'ı duyarlılığından dolayı takdir ettiğini ve desteklemek için konsere geldiğini söylüyor.

BURNUMUZU SOKALIM
Beş şarkı sonra Tarkan sahneden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teşekkür edip "Ben de bu ülkenin vatandaşıyım. Ben de bu ülkenin evladıyım ve yeri geldiğinde 'Dur yapmayın' demeye benim de hakkım var" deyince Açıkhava'daki 7 bin kişi ayağa kalkıp alkışlıyor. Ben de buradan sözleri amacını aşanların sazını çalmayan, sanatçıya gereken saygıyı gösteren ve sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'a teşekkür etmek istiyorum. Aslında ben yukarıda adı geçen birileri için daha çok şey çiziktirmek istiyorum ve fakat coştum mu durmak bilmediğim için, anlayanın anladığını düşünüp burnumuzu sokacağımız işlerin listesini yapmak üzere huzurlarınızdan ayrılıyorum. Bence elinizi korkak alıştırmayın, siz de yapın... Burnumuzu sokmadığımızdan bugünlere gelmedik mi? Sokalım arkadaş. Bizi bizden başka kim tutuyor ki? Bazı 'çevreler' mi? Hadi canım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA