Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Erkek kulağınıza Şiir okusa...

Evde bir pazar sabahı... Yasemin'le kahvaltı edip gazeteleri okuyoruz... Çaktırmıyoruz ama haftanın en sevdiğimiz günü. Biraz ekmek, biraz peynir derken Hıncalım'ın yazısını okuyorum... Hızımı alamayıp yazıyı yüksek sesle Yasemin'e de okumaya başlıyorum. İş Sanat'ta Atilla İlhan Şiir Gecesi'ne gitmiş Hıncal. Eskiden aşklarını şiirle yaşadığından, kızların kulağına şiirler okuduğundan bahsediyor.

ŞİİR BANA ÖZELDİR
Tabii konu başka... Aynı gecede yanında iki genç kız var. İkisinin de adı Gizem. Kızlara soruyor Hıncalım; "Kulağınıza şiir okuyan oldu mu hiç?" Kızlar "Ne gezer..." cevabını veriyorlar. Zaten bu devirde kızın kulağına şiir okuyan olsa şaşarmış Hıncalım. "Aşkların şiirlerle, şarkılarla yaşandığı devir bitti" diyor. Aç parantez; bence artık şarkılar yalnızca ilişkinin başında ve sonunda hadiseye katılıyor. Kapa parantez. Peki o zaman Atilla İlhan gecesine Gizemler niçin koşa koşa geliyor? Erkekler neden romantik olmaktan cayıyor? Kızlar şiir okuyan gençlerle neden makara geçiyor? "Gizemler'i çözen bana haber versin" diyor Hıncalım. Döndüm Yasemin'e "Yaso, bir erkek sana şiir okusa ne yaparsın?" "Okumasın" dedi, "Şiir bana özel bir şey, şiirle arama girmesin." Haklı bir cevap! Biz Yasemin'le şiir okumadan tek bir gün bile geçirmiyoruz. Hatta evde birbirimize sevdiğimiz şiirleri okuduğumuz çok gecemiz oldu. Özdemir Asaf en hassas noktamız. Ama evet! Söz bir erkeğin bize şiir okumasına gelince, ürperiyoruz. Neden? İlk iş Twitter'da takipçilerime sormak oldu; "Bir erkek kulağınıza şiir okusa ne yaparsınız?" Mesajların yüzde doksanı aynıydı; "Okumasın, çok gülerim." Peki sorun neydi?

NE ZAMAN VE NASIL?
Ee her erkek güzel şiir okuyamaz ki... Bu devirde şiirle aşkını ilan eden erkek profili o kadar gerçekçi değil ki... Hatta yaşadığımız hayatta öylesine sırıtıyor ki... Çünkü sürekli dokunuyoruz. Telefonumuza, bilgisayarımıza, haberlere, fotoğraflara, aşklara, ilişkilere... Hiçbir şey zor değil bize. Yani kıymetli değil! Şiir ise duygusal bir dünya. Yeni nesil erkeklerin kaçı şiir dünyasında yaşıyor ki. AVM kızlarının kaçının umurundaki şiirler. Halbuki tek bir şiirle bir ömürlük derdini anlatabilirsin. Tek bir şiirle kalpte taht kurabilirsin. Tabii bir de şiiri kıza ne zaman, nerede ve nasıl okuduğun kısmı var. Ki bu en önemli kısım. Yani öğle güneşinin altında bana dönüp de "Karadutum çatalkaram çingenem" derse abi, ben katıla katıla gülerim. Ben yine de şiirimi kendi kendime yaşamayı tercih ederim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA