Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bünyede barınması gereken 7 fren

1- Dibe vurma süresini maksimum üç günde tutmak. Dördüncü gün al başına alışkanlık!
Hoşgeldin depresyon, naber?
2- Öfke ve siniri bıçak gibi kesebilmek.
Diyelim sabah evden çıktığında, otoparkta komşuyla başlayan gerginliği, trafiğe, oradan iş yerine, oradan sevgiliye-eşe, oradan arkadaşa, oradan bozulan elektronik eşyalara, oradan haberlere, oradan çoluk çocuğa artık gün içinde kim gelirse taşımamak.
3- İçki içerken daldan dala konmamak.
Rakı üstü votka üstü tekila üstü bira, dön gel votka, olmaz kardeşim. Hele bu yaşta hiç olmaz. Bu yaş ne? Aslında her yaş.
4- Daha on beş dakika önce tanıştığın kadına-adama 'ya hayatımın aşkı olacaksın ya da toprağın' tavrıyla yaklaşmamak.
Anladık ilişki arıyorsunuz, birine ilişmek istiyorsunuz, teklikten tükendiniz de iki soluklanın canım. Karşıdakine de, kendinize de küt diye 'sevgili' yükünü yüklemeyin. Her defasında altında kalıyorsunuz. Fren lütfen.

GENÇ KALACAĞIM DERKEN...
5- Bir diğer maddemiz ise; izlediğin dizinin kahramanlarıyla bütünleşmemek. Misal; kocan Sülüman değil ablaaaa, sen de Hürrem değilsin. Abiciğim sen 'Kuzey' hiç değilsin.
Telefonu öyle yandan yandan tutma gözünü seveyim.
6- Diyet, gençlik, estetik, sağlıklı yaşam ve dövmede durulacak yeri ahenkle tespit edebilmek. İnanın sağlıklı yaşam takıntısı da en az dövmelere doyamamak kadar tehlikeli bir şey. Genç kalacağım derken, aklını fena halde kaybedebiliyor insan. Aman dikkat!
7- Alma dünyasına kaybolmamak. İster kıyafet olsun, ister henüz evdekilerin kapağını açamamışken yeni kitaplar olsun; almaya alışınca, vermeyi, elindekileri tüketmeyi, evdekilere bakmayı, aynı paralelde kendine bakmayı, fazlalıklardan kurtulmayı falan unutuyor insan.
Al al al nereye kadar! Fren şart!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA