Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tarkan’ın ‘10’u beklediğimiz bu mu?

Hazırsanız, önce saygılarımı ve sevgilerimi demet demet sunacak, ardından Tarkan'ın dört gözle beklediğim 10'uncu albümünün bünyemde yarattıklarına geçeceğim.
Tarkan bi' tane... Hep birlikte karar verdik ki, o memleketimizin Megastar'ı. Onu sahnede görüp de büyülenmeyecek bir kişi bile çıkmaz. Özel üretim kendisi... Ayrıca özenli birisi... Şarkılarını itinayla seçiyor, yapıyor yapıyor atıyor, paraları yakıyor, yazıyor bozuyor, her detayı tek tek düşünüyor, özeniyor, bezeniyor.
Öyle şarkıları var ki, yıllar geçse de tek bir notasını duyar duymaz yerimizden kalkıyoruz. Gülümsüyoruz, ağlıyoruz, anılara gidiyoruz.
Mesela; 'Kuzu Kuzu', 'Unutmamalı', 'Şımarık', 'Salına Salına', 'İkimizin Yerine', 'Sevdanın Son Vuruşu', 'Gitti Gideli', 'Beni Anlama', 'Kış Güneşi', 'Adımı Kalbine Yaz', 'Aşk', 'Sen Çoktan Gitmişsin', 'Gül Döktüm Yollarına'.

GENÇLERLE ÇALIŞMALI
Tarkan yapar, diğerleri taklit eder ve ben her albümünü bayramlık kıyafetini bekleyen çocuk gibi beklerim. '10'u da çıktığı sabah dinledim. Güzel mi? Güzel... Çünkü Tarkan.... Peki yeterli mi? Değil.
O ne yaparsa yapsın biz dinleyeceğiz, seveceğiz, konserlerine gitmek için can atacağız elbette. Ve fakat 'Hodri Meydan' dışında benim için sürpriz olan tek bir şarkı yok albümde. Güzel ama mega değil, beklediğim bu değil.
Ticari kaygıya fena düşmüş gibi, 2017'ye bağlanamamış gibi... Keşke gençlerle çalışsa, keşke felek'leri, usanma'ları, bal dudak'ları bırakıp bugünün sözlerine kulak verse, keşke pop müzikte bambaşka kapılar açsaydı. Keşke bir 'Kuzu Kuzu', bir 'Sevdanın Son Vuruşu', bir 'Adımı Kalbine Yaz'ı olsaydı.
Gelelim bir Tarkan sevdalısı olarak albümdeki birkaç şarkıya ait yorumuma...
'YOLLA': 'Yolla yolla kaderim yolla, acıları bana yolla. Ne de olsa, dert babasıyım ya ben' nakaratlı eser bütün yaz çalınır, ne de olsa Tarkan şarkısı ama ama ve yine ama hasretle beklediğim Tarkan 2017 çıkışı bu değildi. Şarkının müziğini ve düzenlemesini yapan Ozan Çolakoğlu, Gülşen'in 'Dan Dan'ının insanı yerinden hoplatan aranje seviyesine yanaşamamış. Tam tabiriyle apaçi semalarında geziyor. Tarkan hayranlığına yıllarını vermiş bir dinleyen olarak, insan sormadan edemiyor: Neden? Sorunu 3333'e yazıp evrene yolla kızım.

BALLAR KÜPLER...
'ÇAY SİMİT': İşte albümün çıkış şarkısı olmayı anasının ak sütü gibi hak etmiş şarkı bu. Hem ticari, hem birleştirici, hem neşeli. Gülşah Tütüncü işine aşık, gencecik bir müzisyen. Kendi albümü çıkınca adını daha çok duyacağız. 'Çayla simit gibiyiz, gülle dikeniz, ayla yıldız gibiyiz, biz ayrılamayız ki...' Tabii ya!
'BEN SENİN': Sezen Aksu imzalı, 'Bana bak sana ne benim geçmişimden, yorma beni' temalı 'Ben Senin'i, 2012 yılında Evrim Özkaynak'tan dinlemiştik. Şarkının kafasını seviyorum, ta ki nakarata gelene kadar... Nakaratında 40 kere 'Ben senin, ben senin' demesi sinirimi kaldırıyor. Zihin bu, oyun yapıyor ve 'Ben senin'in devamını kötü kötü sözlerle doldurası geliyor. Yani Sezen Aksu'da Tarkan'lık başka şarkı mı yoktu? Kerimcan Durmaz gibi soruyorum: 'Ayy ne manaaaa!'
'HER ŞEY FANİ': Dört başı mamur bir Sezen Aksu şarkısı; damarsa damar, sözse söz... Tarkan'a da çok çok yakışmış. Çok çok sever, dinlerim.
'KEDİ GİBİ': Tarkan'ın aşkına 'Geeel' buyurduğu, masallara koşmak istediği, kanatlanıp uçması geldiği, aşkın kuytularına atılmak istediği klasik şarkılarından. Çıkış şarkısı 'Yolla'ya beş çeker. Tarkan söyler, vatandaş oynar.
'HODRİ MEYDAN': İlk dinleyişte kızlarla 'İşte bizim şarkımız, Tarkaaaan yürü beeee!' çektiğimiz şarkı. Hastasıyız! 'Senin bana yaptığın söyle hangi kitaba sığar?' cümlesiyle başlayıp isyanın dibine vurduğu, hodri meydan çektiği şarkı. 'Yolla' bir insan olsa, 'Hodri Meydan'ı duyunca utancından kendini odasına kilitlerdi. Ay ben taktım bu 'Yolla'ya! Albümdeki aranjesi en bomba şarkı, apaçi havalarından Tarkan'a dönüşün adresi.
'BAL KÜPÜ': Hiç girmek, bahsetmek bile istemiyorum. Ballar, küpler, çıra gibi yanmalar, mübarekler falan bünyemde alerji yapıyor. Yani Kalben'lerin falan patladığı devirdeyiz şekerim.
'ACIMASIZ': Nazan Öncel eseri 'Acımasız', şampiyon bir kendini jiletleme şarkısı. Nasıl da güzel söylemiş Tarkan. Allah kimseyi bu şarkıya düşürmesin. Tekrara bağladın mı, durumun kötü demektir kardeşim.
'O SEVİŞMELER': Mis gibi bir Ümit Sayın şarkısı. 'O sevişmeler, bir aşk savaşında yenildiler, ezildiler' diyor. 'Beni Anlama' gibi, 'Gitme' gibi bir şarkı; 10 yıl sonra koy dinle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA