Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Merhaba huzur biz geldik!

Efendim Maldivler dediğimiz, Hint Okyanusu'nda, bin 200 takım adadan oluşan Maldiv Cumhuriyeti. Müslümanlar ve Maldivce konuşuyorlar. Balayı adaları olarak nam salsa da bence tek başınıza ya da arkadaşlarınızla da gidip deniz-güneş-kum tatili yapabilirsiniz. Türk Hava Yolları'nın her gün 02.10'da İstanbul- Male seferi var. Uçuş hava durumuna göre 7 saat 15 dakika ile 8 saat arasında sürüyor.
Male, Maldivler'in başkenti. Başkent dediysem o da bir ada işte ve uzun binaları, bakımsız hali, suç oranıyla hiç de sempatik bir ada değil.
Gidip gezmenizi tavsiye etmem. Maldivler'de 135- 140 civarında otel var, her otel bir ada. En güneydeki adalar Male'den uçakla bir saat sürüyor. Zaten Male'den gideceğiniz adanın mesafesine göre ya küçük uçaklarla, ya deniz uçağıyla ya da sürat tekneleriyle otelinizin olduğu adaya gidiyorsunuz.
Bizim adamıza uçakla bir saatte gidiliyordu. Ha, 'Hangi otelde kalacağımızı nasıl seçeceğiz?' diye sorarsanız; Trip Advisor veya booking. com gibi seyahat sitelerindeki yorumları ve fotoğrafları inceleyin derim.

HEPSİ MUHTEŞEM!
Dikkat edeceğiz şey, otelinizin Male'ye olan uzaklığı. Sürat tekneleri ve deniz uçağı yorucu olabiliyor.
Aralık-Nisan arası en iyi sezonu ve fakat Mayıs'tan Ekim'e kadar da otel fiyatları yarı yarıya düşüyor. İşte o zaman gidecekseniz Maldivler'in güneyindeki otelleri seçin, böylece kötü havaya yakalanma şansınız düşer.
Bir başka tavsiye ise her şey dahil ödeme seçeneğini seçmeniz çünkü Maldivler'deki otellerde yeme-içme biraz pahalı.
Peki sanıldığı gibi Maldivler'e gitmek hayal mi? Yazın Bodrum'da oda fiyatları 300- 400 Euro'yu bulurken hiç de hayal değil. Doğru bir araştırma ve otel seçimiyle siz de Maldivler'de şahane bir tatil yapabilirsiniz.
Biz birkaç ay önce açılan Mercure Maldives Kooddoo'da kaldık, her şey harikaydı.
Peki bu Maldivler'de ne yapılır? Öyle müzikler, şarkılar, gece hayatı, hareket, eğlence arıyorsanız yanlış adrestesiniz.
Burada dalma, şnorkel, yunuslarla yüzme, adalarda dolaşma, uyuma, balık tutma, SPA, gün batımında yemek yeme gibi etkinlikler var. Ki bence muhteşem!
Okyanusun ortasında jet ski ile gezerken atlayan 400-500 yunusun içine düşmek, bu yunusların yanımda yüzmesi yaşadığım en güzel anlardan biriydi mesela. Ya da mercan kayalıkları arasında şnorkel yapmak...
Gopro gibi kameranızı, su altı kameranızı, 30 ve daha fazla koruma faktörlü güneş kreminizi sakın unutmayın derim.
Bu arada Maldivler'in bazı yasaklarını da yazmakta fayda var:
Üstsüz güneşlenmek ya da denize girmek yasak.
Mercan toplamak ve götürmek yasak.
Ülkeye dışarıdan alkol sokmak yasak Jet ski'ye tek başınıza, yanınızda bir Maldivli olmadan binmek yasak.
Maldivli olmayanların evlenmesi yasak.
Başkent Male'de içki içmek yasak.
Ama evlilik teklifi etmek, bol bol dinlenmek, kendini sıfırlamak, kafayı toplamak, yüzmek, doğaya, balıklara doymak, pespembe gökyüzüne bakarak güneşi batırmak ve romantizmin dibine vurmak serbest.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA