Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Sandığımız kadar kusursuz değiller!

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Victoria's Secret defilesinin en tartışılan konularından biri oldu Bella Hadid ve vücudunun görüntüleri. Ben de 'Böyle bir vücudun VS defilesinde ne işi olabilir, yoksa torpil mi var?' diyerek sosyal medya hesabımda paylaştım. Sonrası başladı bir tartışma. Kadının kadına yaptığı şiddetten tutun da, 'O podyumda her beden olmalı'ya kadar gitti iş. Kıskançlığım arşa değdi, feministler ayağa kalktı. Konu o kadar farklı yerlere gitti ki, hani neredeyse İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet edilecektim desem abartmış olmam! Halbuki konu ne bir kadını aşağılamak ne de kıskanmak. Konu; fit olmayan bir vücut, nasıl olur da mankenliğin en tepe noktası olan Victoria's Secret modeli olabilir ve yapılan ayrımcılık. Tabii bu benim fikrim. O nedenle bir de bu işin içindeki ünlü ve başarılı mankenlerimizin fikrini almak istedim. Kimbilir belki de göremediğim bir şey vardır dedim. Buyurun verdikleri cevaplar...

Bella Hadid'in bahsettiğim asıl fotoğraflarını Instagram hesabım modavesosyete'de görebilirsiniz.

Demet Şener
"Ben de görünce şok oldum. Victoria's Secret meleklerinin vücutları çok iyidir çünkü sıkı spor yaparlar. Ama bu kızın; spor yapmadan, kendi inceliğinden faydalanarak böyle vücudu olduğunu görüyorum. Çünkü spor yapan fit bir vücut görünümü yok. Ben iki çocuk doğurdum, 40 yaşındayım; çok daha iyi bir vücudum var. Sporla, kas çalışarak, ağırlık çalışarak, kendi kasımı yoğunlaştırarak bu görüntüyü elde ettim. Bence de yakışmamış bu defileye. Çünkü diğer tüm modellerin vücutları zımba gibi. Bu kız sadece gençliğinin ve genetiğinin avantajını kullanıyor. Tabii ki normal defilelere çıkabilir, kampanyalar yapabilir. Ama bir VS meleği olmak için çok daha iyi bir vücut hattına, çok daha fit bir vücuda sahip olmak gerekir."

Özge Ulusoy
"Tabii ki kardeşi, geldiği aile ve popülerliği bu defilede olmasında büyük bir etken. Herkes kusursuz bir vücuda sahip olmak zorunda değil ama mankensen ve bu kadar önemli bir defiledeysen; kendine dikkat etmen, iyi bakman gerek diye düşünüyorum. Bence hata şurada: Hepimiz insanız ve kusursuz değiliz. Kim veya ne olursak olalım, bize bu isimler yıllarca insanüstü varlıklarmış gibi dayatıldı. Oysa hepimiz insanız ve hepimizin kusurları var."

Çağla Şıkel
"İnsanları fiziksel özellikleriyle yargılamak hoşuma gitmez ama Victoria's Secret denilince akla kusursuz melekler geliyor. Bence Bella'nın yüzü çok güzel ama asla bu defilede yürüyebilecek bir fiziğe sahip değil. Torpil de olacak iş değil; o yüzden durumu anlayamıyorum ama görüntü beni de rahatsız etti. Bana, yıllarca o podyumda yürümeyi hayal etmiş biri olarak, gözümde bu olayı fazla büyütmüşüm diye düşündürttü."

Deniz Akkaya
"Nasıl ki yüksek öğrenim görmeden akademisyen olamazsın; bir VS meleği olabilmek için de şartlar var. Hayata bu kadar tribünlere oynayarak bakmayalım. Her işin bazı şartları var. Bu şartlar esneyebilir ama bir yere kadar. Daha önce gördüğümüz, çatlakları olan modelde olduğu gibi... Ki bana sorarsan o bile olamaz. Çünkü bu defile, modellik mesleğinin zirvesidir."

Öykü Baştaş
"Geçen sezon Louis Vuitton, bir modelini defileden sadece birkaç saat önce, beli 61 cm. olduğu için kadrosundan çıkarttı. Fakat Bella Hadid, 61 cm. olduğu söylenen (IMG'nin internet sitesinde yazan sayılar, fakat normalde daha fazla) bel ölçüsüyle birkaç sezondur bütün iyi şovlarda yürüyor. Normalde bir ajansa başvurmak için bile 1.75 cm.'in üzerinde olmanız gerekirken; Bella Hadid, 1.74 cm. boyunda fakat IMG gibi dünyanın en iyi ajanslarından biriyle çalışıyor. (Google'daki ölçüleri de 1.75 olarak değiştirildi) Bu ölçülerin yanlış olduğunu veya bunda kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama normalde 1.74 cm. olan birinin herhangi bir ajansa başvurusu geri çevirilirken, Bella'nın IMG ile çalışabiliyor olmasını yanlış buluyorum. Yanlış olan, yapılan ayrımcılıktır. Bella'nın; Victoria's Secret gibi, yıllardır vücut ölçülerine çok dikkat edildiği vurgulanan ve modellerini buna göre seçtiği söylenen bir markanın podyumunda iki yıldır yürüyor olması anlaşılamaz bir durum. Victoria's Secret ve bunun gibi büyük markalar, plus size modellere podyumlarında yer vermeye başladılarsa sonuna kadar desteklerim. Fakat Bella dışındaki modellere bu kadar katı kurallar uygulanırken, bir kişiye yapılan ayrımcılık, beni 'Neden?' diye sorgulatıyor. Babasının multi milyoner, annesinin bir reality show yıldızı olması etkili olabilir mi?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA