Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Brad Pitt’e etek giydiren tasarımcı

Bu hafta moda dünyasını hareketlendiren isim Brad Pitt oldu. Yeni filmi 'Bullet Train'in tanıtım turunda katıldığı her prömiyerde ve basın toplantısında muhtemelen tanıtım stratejisi olan, ondan görmeye alışık olmadığımız ilginç tarz ve tavırlarla hem magazin gündemini meşgul etti hem de erkek modasına yön verdi.
Paris'teki prömiyerde salaş giyim tarzı ve kameralara verdiği tekmeli pozlarıyla dikkatleri toplamaya başladı. Fotoğraflara bakılırsa ekip arkadaşlarının arasındaki neşe kaynağı da o. Klasik takımlarını giymemeye yemin etmişçesine Berlin'deki basın toplantısında da pembe salaş bir kombin yaptı. Akşamındaki Berlin prömiyerinde ise etekli bir takım giyerek gündeme damgasını vurdu.



En dikkat çeken kombini de buydu. Sosyal medya bir anda etekli Brad Pitt'in fotoğraflarıyla dolup taştı. Sosyal medya beğenenler ve beğenmeyenler olarak tam anlamıyla ikiye bölündü.
Pitt'in şovu Londra basın toplantısında da devam etti. Londra prömiyerinde ise tarzı öncekilerle birebir aynı olsa da biraz daha şıktı...
Peki bu tanıtım turunda Brad Pitt'in gündem yaratan tarzının arkasında kim vardı? Brad Pitt'e etek giydiren kimdi? Tüm kombinlerinin mimarı bugüne kadar adını hiç duymadığım Amerikalı tasarımcı Haans Nicholas Mott'a ait. Tüm kıyafetleri Pitt için özel olarak tasarlamış. Mott verdiği bir röportajda Pitt ile ortak bir vizyona sahip olduklarını, çok iyi uyum sağladıklarını, renk, uyum, doku ve desen gibi konularda özel bir nüans yakaladıklarını söylemiş. Tasarımlarındaki rahatlığın kırmızı halıya yansıdığını ve Pitt'in bu rahatlıkla eğlenceli pozlar verdiğine de değinmiş. Anlattıklarına bakılırsa tasarımcıyı Brad Pitt ve ekibi keşfetmiş.



FABRİKASYONA KARŞI
Açıkçası Mott'un sosyal medyası bile olmadığından hakkında bilgi bulmakta zorlandım. Mesleğe 2010'da başlayan Mott, el dikişine gönül vermiş, fabrikasyon üretimin karşısında duran ve yavaş modayı savunan bir sanatçı. Geçmişten gelen mimari tasarım deneyimi de bu zahmetli yolda kendisine problem çözme yeteneği sağlıyor. Haans Londra, Melbourne ve Tokyo'daki birkaç özel perakendecide bulunan Anecho adlı hazır giyim koleksiyonunda Anastasia Khodkina ile işbirliği de yapıyor. Açıkçası Pitt'i prömiyerlerde gördüğümde tarzına anlam verememiştim. Ancak hepsinin tek bir tasarımcının elinden çıktığını ve arkasında tasarımcının felsefik bir hikayesi olduğunu da öğrenince bu keşfedilme sonrası ortaya çıkan çalışmayı çok sevdiğimi söylemeden edemeyeceğim.

KARİZMASI BİLE KURTARAMADI
Bu hafta stiliyle konuşulan bir diğer ünlü erkek de Ryan Gosling oldu. Ama Ryan, Brad kadar şanslı değildi. Yeni filmi The Gray Man'in Los Angeles prömiyerinde nane yeşili takımı, beyaz ayakkabılarıyla 80'lerin arabesk dünyası erkek stiline selam çakmış gibi. Londra prömiyerinde benzer stilin lila renklisi denenmiş, yine olmamış.



Berlin prömiyerinde ise kırmızı ceketli Gucci takımı ve Barbie filmi için rengini açtırdığı platin saçlarıyla gözlerimi kanattı. Pantolonun kısa paçaları, beyaz çoraplarıyla insana daha ne kadar kötü giyinebilir dedirtiyor. Ekip arkadaşları Chris Evans ve Rege Jean Page de şıklığın yanından bile geçememiş. Neyseki filmin kadın yıldızı Ana de Armas jilet gibi giydiği Louis Vuitton takımıyla ekibin karizma ihtiyacını karşılamış.

BU TASARIMIN HAKKI EN FAZLA BUDUR!
Balenciaga, Sonbahar 2022 koleksiyonunda büyük ses getiren 'sarı koli bant' tasarımı bir kıyafet sunmuştu. Ses getirmesinin en büyük sebebi Kim Kardashian'ın defilemeyi izlemeye bu tasarımı giyerek gelmesiydi. İçinde nefes bile alınamadığına şahit olmuş, bunu başka kim giyebilir diye merak etmiştim. Dünyaca ünlü sanatçı Lizzo bir derginin kapak çekiminde bu banttan tasarımı Kim'den sonra ilk giyen oldu.



Zaten akli dengesi yerinde olan insan günlük hayatında bunu kendi rızasıyla giymeye kalkışmaz. Sosyal medya hesabında da yeni şarkısıyla bu bantları ti'ye alan bir dans yapmış. Lizzo bunu giymeyi kabul ettiği için kendiyle mi yoksa tasarımla mı dalga geçiyor anlayamadım. Böyle bir 'kostüm' ancak böyle esprili paylaşımlara konu olabilir.

JENNİFER LOPEZ'DEN ŞAŞIRTAN SADELİK
Jennifer Lopez & Ben Affleck çiftinden beklenen haber tam 20 yıl sonra Las Vegas'tan geldi. Çift, ani bir kararla, sadece yakın aile üyelerinin katıldığı sade bir törenle evlendi! Jennifer Lopez'in sporda bile Swarovski taşlarıyla bezenmiş suluk kullandığını düşünürsek, gerçekten sade bir tören olmuş diyebiliriz. Lopez, eski filmlerinde kullandığı bir elbiseyi giyerek, Affleck, törene gelen akrabalarından aldığı bir ceketi üstüne geçirerek yeminlerini etti. Tabii sonrasında Jennifer Lopez, Jennifer Lopez'liğini ucundan da olsa yaptı ve Zuhair Murad'ın yeni sezon gelinliklerinden birini giydi.



Tabii ondan özel tasarım şaşaalı gelinlikler beklerken bunu yapması bile bir sadelik göstergesi. Bunların yanı sıra Jennifer Lopez 'onthejlo' websitesinde düğün günü için şu sözleri yazdı; "Aşk güzeldir. Aşk naziktir. Ve ortaya çıktı ki aşk sabırlıdır. Yirmi yıl kadar sabırlı. Tam olarak istediğimiz buydu. Dün gece Vegas'a uçtuk, dünyanın düğün başkentine aynı yolculuğu yapan dört çiftle birlikte ruhsat için sıraya girdik. Hepimiz, dünyanın bizi ortak olarak tanıması en eski ve neredeyse evrensel evlilik sembolü aracılığıyla dünyaya sevgimizi ilan etmesi için aynı şeyi istiyoruz" dedi. Böylelikle çift yılların bilindik kuralını yıkarak eski sevgiliden değil yeni sevgili, yeni karı/koca bile olunabileceğini ispat etmiş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA