Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

2022 yılının mutfak trendi: KARACA AIR PRO COOK XL

Köşe yazarı, yazar ve influencer gibi mesleki kimliklerimin yanı sıra deneyimli bir anne ve ev hanımıyım. Moda konusunda tecrübelerimi gönül rahatlığıyla anlatıyor, trendleri her daim yazıyorum. Şimdi sıra özel hayatımdaki deneyimlerimi aktarmaya geldi. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; 2022 yılının mutfak trendi benim için KARACA AIR PRO COOK XL oldu. Bu ürünle sayısız yemek tarifini en lezzetli ve sağlıklı şekilde yapmak mümkün.

Yemek yemeyi seven, lezzete aşık biriyim. Hayatım boyunca güzel yemekler tatmanın ve iyi tarifler denemenin peşinde oldum. KARACA AIR PRO COOK XL ile tanışana kadar en lezzetli tariflerin bu kadar sağlıklı olabileceğini düşünmemiştim. Kızartmaları bile sadece bir kaşık yağ ile kararmadan pişirebiliyorum. Beni sıkı takip edenler iyi bilir, kendimi yormadan, üzmeden sağlıktan ve lezzetten ödün vermeden, yavaş ilerlese de etkili sonuçlar aldığım bir zayıflama döneminden geçiyorum. Bu dönemde yaptığım tariflerin niteliği de çok önemli oluyor. Karaca'nın bu ürününü severek kullanıyorum. Beslenme alışkanlığımda devrim yarattı desem yanlış olmaz.



Bazen aynı anda üç farklı yerde olmam gerekebilecek kadar yoğun dönemler geçiriyorum. Tüm günüm evden uzakta koşuşturarak geçiyor. Bazen uzun seyahatlerden ancak gün sonunda eve dönebiliyorum. Böyle telaşlı zamanlarda bile eve döndüğümde kolayca yemek hazırlamama olanak sağlıyor. Zira o kadar pratik ki yemeğin içinde ne olmasına karar vermem yetiyor. Sonrasında gerekli ayarları yapıyorum. Bana da yemeğin hazır olmasını beklemek ve afiyetle yemek kalıyor. Zaten içine ne koyarsam koyayım muhteşem bir öğün ortaya çıkıyor.

NE YAPSA SÖYLÜYOR
Evdeyken bile aynı anda birden fazla işe koşturuyorum; bir yandan yemek yapayım derken arkada bir çekim gerçekleşebiliyor. Normalde unutma ihtimaline karşı ocakta yemek bırakamam. Fakat KARACA AIR PRO COOK XL konuştuğu için ne yapıyorsa bana sesleniyor. Tehlikeler de ortadan kalkıyor. Arkada başka işlere gönül rahatlığıyla dalabiliyorum.



EKOLOJİK DENGEYE SAYGILI
KARACA AIR PRO COOK XL ekolojik dengeye saygılı bir ürün… Elektrik tasarrufu sayesinde normalde daha fazla enerji harcayacak yapacağım yemekleri yüzde 41 daha az enerji kullanarak yapıyorum. Sürdürülebilir gelecek hayatın her alanında çok önemli. Tasarruf ettiğimiz her enerji bize geleceğimiz olarak geri dönüyor. Bu yüzden içim çok rahat bir şekilde kullanıyorum.

DAVET SOFRALARININ YILDIZI
KARACA AIR PRO COOK XL'ı sadece başım sıkıştığında kullanıyorum sanılmasın. Dışarıda işim için olduğu gibi, evimde de sevdiklerime uzun sofralı davetler hazırlamaya bayılıyorum. AIR PRO COOK XL en zahmetli davet yemeklerini bile en güzel şekilde hazırlıyor. İster et, ister sebze olsun her yeri eşit şekilde pişiriyor. Çıtırtı arıyorsam çıtırtı, yumuşaklık arıyorsam yumuşaklık veriyor. Karaca ile hazırladığım her yemekte sevdiklerimden tam not alıyorum. Tuzlularda lokum gibi pişmiş etler favorimken, tatlı olarak ufak cuplar hazırlamaya bayılıyorum. Yılbaşı da yaklaşıyorken tarif listemi genişletmeye de başladım. Denemediğim lezzetleri hazırlamak için sabırsızlanıyorum.



SADECE YEMEK YAPMIYOR MEYVE DE KURUTUYOR
KARACA AIR PRO COOK XL sadece yemek yapmıyor. Meyveleri de kurutuyor. Normalde meyveyi severek tüketsek de bir süre sonra bozuluyor. Kurutarak hem kullanım ömrünü uzatıyorum hem de kullanım alanını artırıyorum. Çiğ olarak kahvaltıda tüketemeyeceğim meyveleri kurutarak granola kaseme dahil ediyorum. Böylece hem lezzet artıyor hem de israf ortadan kalkıyor.
Ev yoğurdu da vazgeçilmezlerimden. Doğal bir şekilde hazırlanması hem damağıma hem de gönlüme hitap ediyor. Karaca'nın bu ürününden önce yoğurt için optimum koşulları tutturmak oldukça zordu. Taş gibi tabir ettiğimiz bir ev yoğurdu için sabit sıcaklıkta mayalamak çok önemli. Koyduğum mayadan bu şekilde maksimum verim alıyorum. Belli bir süre dinlendirdikten sonra da bana tadına varmak kalıyor. Kuruttuğum meyvelere de şahane eşlikçi oluyor.

KIZLARIM İÇİN EN İYİSİ
Kızım Ayça gelişme çağında. Bu süreçte kaliteli gıdalar tüketmesi önemli. Kızartma ve cips gibi normalde çok yağ içeren yiyeceklerin tadını da seviyor. Karaca Air Pro Cook XL sayesinde kızımla sağlığın ve lezzetin orta yolunu bulduk. Bir diğer kızım da kedimiz Pati. Onun mutluluğu da benim için çok önemli. Kedilerin tüketmesi gereken, sağlığına yararlı gıdaları en taze şekilde temin edip onun tüketebileceği hale getirebiliyorum. Ufak ödül kurabiyelerinden tutun, yaş mamaya seveceği her şeyi yapabiliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA