Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ergenekon gay'lerin uydurmasıymış

İşte size gözden kaçan büyük bir gafın öyküsü... Bu gafı, galiba sadece 'Kaos GL' sitesi atlamadı. Ben de orada, İlker Güzelcik'in nefis haberini okuyup soluğu youtube'da aldım. Geçtiğimiz hafta 'Ruhat Mengi ile Her Açıdan' programına, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ve araştırmacı yazar Aytunç Altındal konuk oldu... Tokat'taki terörist saldırı konuşulurken Mengü öyle bir açıklama yaptı ki, Ergenekon mevzusuna gay'ler de dahil oldu. İşte o diyaloglar:
Ruhat Mengi: Tokat'taki saldırının, Ergenekon'la ilişkilendirilmesi için ne diyorsunuz?
Şahin Mengü: Susurluk artıklarının eli silaha bulaşmışlarını, bunların hepsinin dışında bırakıyorum... Ama bu yargılama içinde baktığınız zaman doğru bir delil yok. Ya ruh hastası ya gay tanık dediğiniz insanlar. Bunların beyanı üstüne bir dava kuruyorsunuz. Adamın bir tanesi Türkiye'de değildi deniyor. O tarihte Türkiye'ye getirip 3 defa ifadesinin alındığı biliniyor... Bu işte Kanada'da yaşayan gay (Tuncay Güney)...
R. Mengi: Şimdi gay'lere de hakaret etmeyelim...
Ş. Mengü: Hayır ama nasıl tarif edeyim adamı. Ruh hastası...
Aytunç Altındal: Adamın kendisi de diyor ki 'Ben böyleyim' diyor. Onun adını da anmak istemiyorsan ne diyeceksin. Kendine gay diyen o tip diyeceğiz. Başka bir çaremiz yok.
R. Mengi: Haham diyen...
Ş. Mengü: O da hahamlara hakaret olur...
Ş. Mengü: Mesela hasta bir gizli tanık var. Bunu gören her orgeneral gel ben sana bir darbe teşebbüsü anlatayım demiş.
Öncelikle Ruhat Mengi'yi programda geçen homofobik ifadeler konusunda konuklarını uyardığı için kutluyorum ama Şahin Mengü'ye birkaç sorum var?
1- Gay'ler ile ruh hastaları arasında nasıl bir bağ kurdunuz?
2- Hasta tanık derken ne demek istiyorsunuz? Yoksa gay'leri ruh hastası olarak mı görüyorsunuz?
3- Homofobi sözcüğünün ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
4- Gay'lerin tanıklığını ciddiye almıyor musunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA