Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erman hoca'nın kovulmasının gerçek nedenini açıklıyorum

"Bir sen eksiktin" demeyin. Sevgili okurlarım alt tarafı bir futbol yorumcusunun kovulmasının memleket meselesi yapıldığı bir ortamda benim de söyleyeceklerim var. Benim bu yazıyı kaleme almamın bir nedeni de Erman Toroğlu'nun kendisinin bile neden kovulduğunu anlayamamış olması. Kim bilir, belki de anlamak istemiyor! Baksanıza merakla beklenen yazısında, o da kovulma nedeni olarak Aziz Yıldırım'ı göstermiş. Adamı, 'Karındeşen Jack' yaptık yahu! Lütfen şu soruya yanıt verin: Yıldırım, Toroğlu'nu kovdurtmanın karşılığında Digitürk'e ne verebilir? Fenerbahçe taraftarının Lig TV üyeliklerini iptal ettirmekle mi tehdit etti Digitürk'ü! Güldürmeyin adamı! Maç yayınları için, yılda 321 milyon dolar veren Digitürk'ten bahsediyoruz! Toroğlu'nun yazısının en acıklı kısmı ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Maraton' sevgisinden bahsetmesiydi. Ne yani şimdi bu örnekleri vererek vazgeçilmez olduğunu mu göstermek istedi Toroğlu? Hâlâ 'Maraton'a dönme hesapları mı yapıyor? Mehmet Demirkol, Toroğlu için 'Türk futbolundaki yozlaşmanın nedeni değil, sonucudur' dediği güzel bir yazı kaleme almıştı. Evet, tek suçlu Toroğlu değil, ama nedenlerin başında geldiğini de unutmayalım. Türk futbolundaki belden aşağı muhabbetin ve spor programlarının kıraathaneye dönüşmesinin başlıca sorumlusu Toroğlu ve onun belden aşağı seslenen, argo yüklü sözlerine gülme efekti vermek dışında bir şey yapmayan Şansal Büyüka'dır. Toroğlu'nun şu diyaloglarını hatırlayın, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
* Serhat arı gibi, ama iktidarsız arı gibi, sokamıyor.
* (Sakaryaspor kalecisi Şenol'a edilen küfürlere tepki gösterirken.) Erman: 25 dakika süreyle Şenol'un annesine "Senin anneni..." diye başlayıp, normal yoldan da değil, tersten... Şansal: Aman hocam... Erman: O zaman ben Beşiktaş seyircisine diyorum ki, Şenol'un annesini 'lütfen' tersten değil, doğru yoldan...
* (Pascal Nouma'nın kovulmasına neden olan meşhur tombala vakasına dair) Hocam bak; attı golü çıkardı formayı, hop el içeri gidiyor. Birinci çinko, hop ikinci çinko... Tombala yaptı hala el içeride, görüyor musun?
* Ümit (Karan) bütün golleri bu gece attın, akşam ne yapacaksın?
* Şansal: Emre'nin Nobre'ye yaptığı bu harekete ne diyorsun? Erman: Basur kontrolü yapıyor çocuk.
* (Kayserispor'a dair konuşurken Toroğlu'nun aklına birden pastırma gelir) Ben o pastırmayı yiyeyim. Tuvalete gidince de havamı atayım ya. 'Vay adam pastırma yemiş' desinler. Anlıyor musun? Etraf şöyle bir koksun... Bol bol gitsin etrafa.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA