Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tuna Rus kadınlarının dramını da yazmalı!

"Bir yerde yazmışlar ki: "Tuna Kiremitçi'nin 'Rus' sevgilisi"... Niye Rus? Çünkü saçı sarı arkadaşımın... Haber metnindeki 'Rus' sözcüğünde de tabii o malum, salyalı vurgu... Anna Ahmatova'nın milletiyle sorunum olmamakla beraber, tek bir Rus arkadaşım yok. Ama bu vandallık yüzünden özür dileyesim var Ruslar'dan... Haberi yazanın amacı, tanımadığı bir insana, sırf saçı sarı olduğu için 'Rus' diyerek, onun yanındaki kişinin erkekliğine hakaret etmek ve sonuçta bir tür tatmin... Ama aslında aynı anda bütün kadınlara, sarı saçlılara ve konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir millete, bence okul kitaplarına girmesi gereken bir hakarette bulunuyor, haberi yok... Aslında 'Türkiye'de ırkçılık yoktur' diyen iyimser arkadaşların, biraz olsun moralini bozması gereken, küçük ama hazin bir medya hikâyesi bu..." Tuna Kiremitçi, bu yazıyı, bir gece kulübü çıkışı sarışın bir kadınla görüntülendiği için çıkan "Tuna'nın Rus sevgilisi" başlıklı haberleri eleştirmek adına yazmıştı.

COOL AŞK ADAMI!
Peki, böylesine damardan bir yazının sahibinin fuhuş çetesi operasyonuna adının karışmasına ne diyeceğiz? Gerçekten ironik bir durum değil mi! Çıkan haberlerde Tuna'nın ismi, (Mehmet Ali Erbil, Kenan-Ozan Doğulu kardeşler gibi bazı ünlülerle birlikte) İstanbul'da geçtiğimiz hafta operasyon düzenlenen fuhuş çetesinin müşterileri arasında yer aldı. Neyse ki, diğer ünlülerle birlikte Tuna'nın da tanık sıfatıyla ifadesi alınacak... Ahlakçı bir tavır takınmak gibi bir derdim yok! Çünkü bir insanlık ayıbı olsa da, hayat kadınlığı (seks işçiliği diyenlerde var) belki de insanlık tarihinin en eski iş kollarından biri.

KADIN 'META' MI?
Acı ama gerçek... Ne yazık ki, bazı kadınlar bu berbat işi yapmak zorunda bırakılıyor. Tekrar Tuna Kiremitçi'ye dönecek olursak; o hep medyada çıkan röportaj ve haberlerde her fırsatta aşkı yücelten bir yazar oldu ve aşk romanlarının yakışıklı yazarı olarak anıldı. Şimdi her fırsatta 'cool aşk adamı' profili çizen bir adamın, fuhuş çetesine telefon açıp, "Bana bir hatun yollayın, 18 ayar olsun" dediğini düşünün. Özellikle de Tuna Kiremitçi hayranları... Ya da kafanızda şöyle bir tablo canlandırın: Tuna bir gece twitter'ına "Karlı hava iki şey için ideal: Rus romanı okumak ya da sevişmek!" yazıyor ve aklına bir hatun sipariş etmek geliyor... Sonra da 'Tuna'nın Rus sevgilisi' başlıklı haberleri okuyup birden duygusallaşıyor ve 'İkiyüzlüsünüz, ırkçısınız' falan diye bir yazı döşüyor. Tuna, kadını 'meta' olarak gören zihniyeti eleştiren kim bilir ne çok yazı yazmıştır. Aslında çok da bu konuyu uzatmaya gerek yok. Asıl kafa yormamız gereken, Rusya'dan bebek bakıcısı, hizmetçi olarak Türkiye'ye getirilen kadınların pasaportlarına el konulup, işkencelerden geçirilerek hayat kadını yapılması... Bence Tuna'nın yeni roman konusu da bu olmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA