Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İlber ortaylı istifa etmeli

Topkapı Sarayı Müzesi'nde, Müdür Yusuf Benli'nin 3. Selim tahtını lojmanına taşıtmaya kalkması ve Mecidiye Köşkü'nde tarihi eserlerin üzerinde kahvaltı ettiğinin ortaya çıkması üzerine, İlber Ortaylı saray çalışanlarına yönelik bildiri yayımlamış...
Bildiride özetle; haremde çay içmek, hünkar odasında misafir ağırlamak son bulacak demiş. Basın da "Padişah fermanı gibi bildiri" başlığı atıp Ortaylı'yı kutluyor.
Yine ağlanacak halimize gülüyoruz! İlber Bey, bu bildiriyi ne zaman yayınladı? Tahtın lojmana taşınma skandalı ortaya çıktıktan sonra...
İlber Bey'in görevi neydi?
Müzenin müdürlüğü... Yani geminin kaptanı o, her şeyden o sorumlu.
Benli'nin hatasından bile Ortaylı sorumlu aslında...

ORTAYLI'NIN HABERİ YOK
Bildiride, Mecidiye Köşkü ve Bağdat Köşkü'nün yolgeçen hanına döndüğü, küratörlerle toplantılar yapıldığı, misafirlerin ağırlandığı belirtilmiş. İlber Bey müdürse bu olup bitenlerden haberdar olması gerekmiyor mu?
Demek ki haberi yokmuş!
Bir de Benli "Onun (İlber Ortaylı) görevi misafirleri ağırlamak" dediğinde kızıyor. Gelelim bildirideki en can alıcı bölüme: "Revan Köşk'te hoyratça kaldırılan yığında, tesadüfen bir çiniye rastlanılmıştır. Topkapı Saray Müzesi'nin yönetimindekilerin ve en küçük rütbeli çalışanının hep birlikte bu milli abidenin hizmetkarları olduklarını unutmamaları gerektiğini hatırlatırız."
Çöptençini çıkıyor ve müzenin müdürü "Çocuklar bir daha olmasın" diyor.
Sayın Ortaylı, o çöpten çıkan çiniden de siz sorumlusunuz. Topkapı Sarayı'nda yeni bir skandal daha yaşanmadan istifa etmelisiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA