Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halkımız tank istiyor

AK Parti'nin seçim vaatleri partinin internet sitesine konularak, vatandaşın beğenisi sorulmuş... Facebook ve Twitter üzerinden tüm vaatler puanlamaya tutulmuş.
Bence siyaset ve toplum bilimciler bu anketin sonucu üzerine kafa patlatmalı.
AK Parti'nin Türk halkının oyunun yarısını aldığını unutmayalım!

YENİ ANAYASA SON SIRADA
Sonuçlar hayli ilginç. En çok ilgi gören 10 vaat arasında 'Kısa ve öz, demokratik ve çoğulcu yeni anayasa yapılacak' vaadi sonuncu sırada.
Türkiye'nin kaderini değiştirecek vaadi önemsemeyen halkımız, asıl sürprizi '1 milyon işsize iş. İşsizlik oranını yüzde 5'e indirmeyi hedefliyoruz...' vaadini de sondan ikinci sıraya koyarak yapmış.
Demek ki, Kılıçdaroğlu 'Halkımız fakir ve işsiz... Türkiye rahat bir nefes alacak' temalı ve bol acılı reklamlarla seçimleri ilk günden kaybetmiş!
Peki, işsizliği ya da Türkiye'yi düzlüğe çıkaracak yeni yasaya pek kafa takmayan halkın iktidardan en çok tank istemesine ne demeli?
Yanlış okumadınız, 'Milli tank üretimi başlıyor. İlk Türk muharebe tankı 'Altay' için hazırlıklar son aşamaya geldi' vaadi en çok oyu almış.
Cari açık aldı başını gidiyor, Başbakan "Lüks ev almayın derim" diyor ama halkım milli tank istiyor.
Vallahi ben bu anket sonucunu öncelikle asker bir millet olmamıza ve Osmanlı'nın fetih ruhunun genlerimize kazınmasına bağlayacağım ama asker vesayetini bitiren de yine bu seçmen. Tabii 'Yetmez ama evet'çileri de unutmayalım.

HALKI ÇÖZMEK İMKANSIZ
Belki de bu sonucu, Ramazan sonrasında PKK'ya yapılacak büyük operasyona bağlamak gerek. (Bu arada saldıracağımızı niye hep önceden açıklıyoruz? İsrail gibi yapılsa...) Yok, yok, bu da tatmin edici bir neden değil.
Bence Türk halkını çözmek imkansız, her zaman sürprize açığız.
Not: Bu ezber bozan anket haberini Akşam'dan Ebru Toktar Çekiç yapmış. Kendisini kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA