Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Emek Sineması'nın da kolonları kesilmiş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay pazartesi yayınlanan yazımla ilgili beni aradı.
Emek Sineması ile ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporu. Günay satır satır okumuş.
O raporda Emek Sineması'nda kolonların kesildiğini, fuaye alanında mimari sorunların olduğu, özetle yapının depreme dayanıksız olduğu yazıyormuş.
Günay, "Emek Sineması'nın yıktırmayız" diyenleri bir de bu raporu okumaya davet ediyor.
Aslında Günay da Emek'in yıkılmasına karşı ve yıkılmayacağını söylüyor. Yeni yapılacak binada Emek'in kılına bile zarar gelmeden parça parça beşinci kata taşınacağını söylüyor.

ÖZÜR DİLERİM
Bir de Günay'ın benim 'Topkapı Sarayı'nı yıkalım' başlıklı yazımda Demirören AVM'nin inşaatı sırasında Ağa Camii'nin kubbesinde dev yarıkların oluşmasıyla ilgili eleştirime itirazı oldu.
Bizzat kendisinin Demirören AVM hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve bu işte asıl sorumlunun Beyoğlu Belediyesi olduğunu söyledi.
Aslında ben o yazıda; genel anlamda yetkililerin tarihi ve kültürel yapılara zarar verilmesine tepki gösteriyormuş gibi yapıp hiçbir şey yapmamalarını eleştiriyordum.
Ama Demirören AVM'yi örnek gösterirken Günay'ı haksız yere eleştirmiş oldum, kendisinden özür diliyorum. Öte yandan Emek'in beşinci kata taşınmasına hala karşıyım.
Madem teknoloji bu kadar gelişti, Emek Sineması'nı beşinci kata taşımak yerine güvenli bir şekilde aynı yerinde kalması da sağlanamaz mı? Hem belki daha da kolay bir işlem olur...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA