Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ahmet Ümit, Rahmi M. Koç Müzesi'ni geri çevirdi

Efendim Rahmi M. Koç Müzesi yetkilileri, ünlü yazar Ahmet Ümit'e konusu Rahmi M. Koç Müzesi'nde geçen 'Da Vinci Şifresi' tarzı bir roman yazması için teklifte bulunmuşlar. Hatta "Para hiç önemli değil, yeter ki sen yaz" denmiş. Aslında amaç çok güzel; müzeye olan ilgiyi artırmak. 'Da Vinci Şifresi'ne konu olan mekanlarda, kitap yayınlandıktan sonra nasıl bir turist patlaması yaşandığını çoğumuz biliyoruz. Aynı etki bizim müzelerde de yaşansa müthiş olurdu.
'İstanbul Hatırası' romanının yarattığı etkiyi örnek vermek de mümkün. Bizzat Ahmet Ümit'in rehberliğinde romanın geçtiği mekanlara turlar düzenlenmişti. Fakat Ümit, o romanı yazarken İstanbul'a ilgiyi artırmanın derdinde değildi. Yani Ümit ısmarlama roman yazacak bir yazar değil.
Yanlış anlaşılmasın; ısmarlama ya da konsepti başkaları tarafından belirlenmiş bir romanın yazılmasını da aşağılamıyorum, dünya edebiyatında böyle bir tür de var sonuçta. Sonuçta her şey tercih meselesi. Ümit de kendi içinden gelen tutkuyla yazacağı konuları yazmayı tercih ediyor.
Rahmi M. Koç Müzesi, Ümit'ten sonra rotayı başka yazarlara da çevirmiş. Umarım bu projeyi biri hayata geçirirler.
Not: Bu yazının haber kaynağı ne Ahmet Ümit, ne de Rahmi Koç Müzesi'nden bir yetkili.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA