Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni binaları Meksikalı müteahhitler yapsın

Marmara Depremi 7.4 büyüklüğündeydi ve 20 bini aşkın insan hayatını kaybetmişti. Hatalardan ders almadık, Van'da 7.2 ile yine evler yıkıldı...
Tamam, gelişmekte olan bir ülkeyiz, cahilimiz çok ve 'umursamazlık' da milli ruh halimiz ama Meksika'dan da mı kötüyüz?
Meksika yahu! Uyuşturucu ticaretinin merkezi, insanlar ya aç ya da uyuşturucu baronlarının elinde köle... Eğitim seviyesi düşük, ekonomisi berbat... Sokaklarda yürümek cesaret ister, fidye için en çok insanın kaçırıldığı ülkelerden biri...

MEKSİKA YIKILMADI
Daha yeni, dört gün önce, bir evde yan yana dizilmiş 10 kesik insan başı bulundu; tüm dünya bu vahşeti konuşuyor.
Öte yandan aynı Meksika'da üç gün önce 7.4 büyüklüğünde bir deprem oldu ve sadece 11 kişi yaralandı. Gelen son haberlerde hiç ölü yok!
Ekonomik güç, eğitim seviyesi, refah seviyesi, güvenlik vs. birçok alanda Meksika'dan öndeyiz ama inşaat sektöründe gerideymişiz!
Var mı bunun bir izahı? "Bizimkiler nasıl müteahhittir" diyeceğim ama Asya'dan Afrika'ya her yerde Türk müteahhitlerinin yaptığı müthiş devasa yapılar konuşuluyor!
Demek ki, nasıl armudun ve ayvanın iyisini yurt dışına ihraç ediyorsak ve kendimize hormonlusunu bırakıyorsak aynı şeyi inşat sektöründe de yapıyoruz!
İnsanımızın kıymeti yok!
Üç kuruş daha fazla kazanmak için çimentondan, demirden çalıyor bazı kansızlar. Şimdi siz bu zihniyetin kentsel dönüşümde güvenli yapılar inşa edeceğine inanıyor musunuz?
Van'da yıkılan binaların çoğu da Marmara Depremi'nden sonra yürürlüğe giren deprem yönetmeliğine göre yapılmıştı!
En iyisi ne yapılsın biliyor musunuz? Kentsel dönüşümü Meksikalı müteahhitler yapsın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA