Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Orhan Pamuk, PKK'yı lanetledi mi?

Orhan Pamuk, "Olağandışı Türk üst sınıf, askeri darbelerden ve de Kürtler'e karşı yapılan kötü muameleden dolayı rahatsız olmuyor... Türk burjuvazisinin küstahlığından tiksiniyorum" demiş.
Bu sözleri okuyup Pamuk'u tanımayan biri, ünlü yazarın Ümraniye'de yaşadığını, seyyar köftecide karnını doyurduğunu sanır!
Pamuk, statükoya ve askeri vesayete karşı yaptığı eleştirilerin çoğunda haklıdır ama yazarın hedefinde hâlâ 'Beyaz Türkler'in olması ilginç, onlar çoktan dersini aldı. Yani Pamuk bayatlamış bir polemikle gündeme geldi! Hatta bu bayat polemik, gündem değiştirme manevrası olarak bile algılanabilir.
Tüm Türkiye, hatta dünya terör saldırılarına odaklanmışken; Pamuk Türk burjuvazisinden midesi bulandığını anlatıyor! Halbuki Nobel ödüllü bir yazar olarak ortaya çıkıp PKK terörünü lanetlemeli.

ASIL MASUMİYET MÜZESİ
Benimki de yorum mu şimdi! Pamuk, PKK terörünü ne zaman lanetlemiş ki? Pamuk PKK'nın terör örgütü olduğunu herhangi bir yerde hiç söyledi mi?
Boşuna kafa yoruyoruz... Bakın Pamuk şu son açıklamasıyla kendisini nasıl deşifre etmiş: "Türkiye'nin AB'ye katılması için çalışıyordum ama tüm proje çöktü!"
AB'ye üye olmak için çaba harcamayı eleştirecek değiliz ama bir edebiyatçının hem de Nobel ödüllü bir yazarın "o proje için çalışıyordum" demesi rahatsız edici. Yani Pamuk bir anlamda "Ben bir proje yazarıyım" diyor. Daha önce hangi projenin yazarıydı acaba? Belki Nobel de bir projenin parçasıydı ya da mükâfatıydı!
Sayın Pamuk, asıl 'masumiyet müzesi' nerede biliyor musun?
Gaziantep'te bombalı saldırıda paramparça olan bir yaşındaki Melisa'nın gözlerinde!
O gözlere iyi bak... Askerdeki babası izin alıp memleketine gelmiş, kredi çekip aldığı otomobille Melisa'yı bayram gezmesine çıkamıştı! Melisa'nın gözlerine bak ve PKK'yı lanetlediğini göster bize.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA