Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kaynarca Otosansürü

Dün Oktay Kaynarca'nın Başbakan'a magazincileri şikayet etmesinin nedenlerini paylaşmıştım. Kaynarca'nın açıklamalarında dikkat çekmek istediğim bir konu daha var!
Kaynarca "Teknede güneşlenirken eşimle benim görüntülerimi TV muhabirlerinin de çektiğini ama yayınlamadıklarını öğrendim.
Yayınlamaktan korktular! Çünkü yayınlarsa RTÜK yapıştırıyor cezayı. Bu anlayış yazılı ve internet medyasında da olmalı."
Tekne görüntülerinin magazin programlarında yayınlanmaması da tartışma yaratır.

RTÜK ABARTINCA...
Daha önce de yazdım; bireylerin kişilik haklarını ihlal eden ya da çocuklar için zararlı yayınlarda bulunanların cezalandırılmasına karşı değilim. Ancak RTÜK'ün bazen çok da büyütülmeyecek görüntülere ağır cezalar vermesinin yarattığı sorun da, Kaynarca'nın bu son açıklamasıyla ortaya çıktı sanırım.
Evet, otosansür tehlikesinden bahsediyorum...
Kaynarca ve eşinin tekne görüntüleri, daha önce kesilen ağır cezalar olmasaydı çok rahat ekrana gelirdi. Çünkü onlarca TV kanalında yerli, yabancı dizi ve filmlerde bikinili, mayolu görüntüleri zaten izliyoruz.
Hatta bazen hafif erotizme kaçan görüntüler de ekrana geliyor.
Ama magazin programcıları Kaynarca olayında "Aman başımız belaya girmesin" deyip, ceza alma ihtimali olmayan görüntüleri bile yayınlamadılar.
İşte yasak ve sansür istemek böylesine narin bir durum. İsteyen herkes "Benim görüntülerimi yayınlayamazsın" derse, şikayet mektupları yazarsa, iş çığrından çıkar. Tarihe Kaynarca Antlaşması'ndan sonra bir de Kaynarca Otosansürü yazılır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA