Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Akmerkez'de neden otopark ücreti alınıyor?

Twitter'dan bir takipçim Akmerkez'de otopark ücreti ödediğinden bahsetti. Okurum, otopark görevlisine "Artık AVM'lerde otopark ücreti alınmıyor. İstinyePark'ta, Cevahir'de ücret ödemiyorum; buna hakkınız yok" demiş.
Görevliden de "Biz henüz bu uygulamaya geçmedik" yanıtını almış!
Gayet politik bir yanıt değil mi?
Şimdi ortada İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve Danıştay'ın aldığı bir karar var. Hiçbir AVM üç saate kadar müşterilerden ücret alamaz ama Akmerkez örneğinde olduğu gibi bazıları alıyor.
Belediyenin AVM'lere kestiği ceza düşük! Bazı AVM'ler bu cezayı ödemeyi göze alıyorlar, çünkü günde yüzlerce otomobillerden saati en az 5 liradan otopark ücreti alınıyor.

ORTADA YASA VAR!
Öte yandan Etiler'de park yeri bulmanın çok zor olduğunu ve eğer ücret alınmazsa, birçok insanın Akmerkez'i sadece otopark olarak kullanacağı da bir gerçek. Ama bu durum otopark ücreti almak için bir gerekçe olamaz çünkü ortada bir yasa var.
Akmerkez'e müşteri olarak gelenlerden otopark parası alınması büyük haksızlık, bu keyfi uygulamaya mutlaka son verilmeli!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA