Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Müge Anlı bu ağır cezayı hak etmedi

RTÜK, tüm Türkiye'de seri katil Atalay Filiz aranırken, 3 Haziran'da insan kaçakçıları 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'e canlı telefon bağlantısı gerçekleştirdi diye programa 1 milyon 320 bin lira para cezası kesti. Bu meblağ yeni bir rekor, daha önceki rekor cezalar da ATV ve a Haber'e kesildi!
Elbette bu programları yapanların da hataları olmuştur ama RTÜK, Turkuvaz Medya grubunun kanallarına rekor cezalar kesmeyi adet haline getirdi. Programı RTÜK'e şikayet eden ise CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok.
CHP'li vekiller sadece Turkuvaz Medya'yı takip ediyorlar galiba, diğer kanalları ihbar etmek konusunda hiç bu kadar hevesli değiller! tv tarihine geçer Programda geçen konuşmalar ise TV tarihine geçecek derecede enteresan:
Anlı: "Siz yasadışı yollardan yurt dışına birilerini götürüyorsunuz anladığım kadarıyla." Kaçakçı: "Yardımcı oluyoruz diyelim." Anlı: "Tamam öyle diyelim.
Bari can yeleklerini takın." Kaçakçı: "Şimdi İzmir'de Basmane bir, Çeşme iki, Kuşadası üç. Bu üç yerde bu işlerin organizasyonu yapılır. Ve biz, hepimiz birbirimizi tanırız. Bu kişinin (Atalay Filiz) görüntüleri şu anda bütün illegal kesimde dolaşıyor. Yani vatandaştan önce birimiz görse hemen müdahale yapılır." Anlı: "Valla harikasınız ne diyeyim. Şimdi yaptığınız iş ayrı bir konu, bu ayrı bir konu.
Ben 'Belki yasa dışı iş yapıyorlar ama eminim ki bu yasa dışı iş yapanlar bile Atalay'ı bir başka ülkeye götürmezler, buna inanıyorum' demiştim.
Bu inancımı doğru çıkardınız, teşekkür ediyorum." Anlı: "Yunanistan'a geçmek kaç liraydı?" Kaçakçı: "Botla 600-700 dolardı düştü, geçen sene bin dolardı" Anlı, programa Çanakkale'den bağlanan başka bir kaçakçıyla da konuştu. Ona da "Can yeleği takıyorsunuz değil mi?" diye sordu.
RTÜK de insan kaçakçılarını seyirciye alkışlatıldığı, insan kaçakçılarına "Yunanistan'a kaça götürüyorsunuz?" şeklinde sorular yöneltildiği gerekçesiyle oy çokluğuyla programa rekor ceza kesmiş.
Öncelikle 'Müge Anlı ile Tatlı Sert" bir haber programı değil, reality show.
Bu tarz programlarda sohbetler doğal gelişir, bazen şakayla karışık sorular sorulabilir.
Yani ortada RT ÜK'ün bu kadar ağır ceza kesecek bir haber programı formatı yok.
Medyaya düşen videoda Anlı'nın seyirciyi alkışlatma gibi bir girişimi yok, seyirci kendiliğinden alkışlıyor. Anlı'nın bu alkışı kesememesi ise hata olmuş. Bir diğer hata ise Anlı'nın "Göçmenleri Yunanistan'a kaçak mı geçiriyorsunuz?" diye sorması.
Bu arada insan kaçakçıları da kendilerini melek gibi yansıtma fırsatını kaçırmamışlar.
Ama programın geneline bakınca Anlı, canlı telefon bağlanışı yapanların insan kaçakçısı olduğunu birkaç kez üstüne basa basa belirtiyor, 'Lütfen can yeleği takın' diye uyarıyor. meyve veren ağaç Herkes biliyor; Atalay Filiz'i yakalatan Müge Anlı'nın yaptığı yayınlar oldu. Baksanıza insan kaçakçıları bile Anlı'yı izliyormuş ve risk alarak programa canlı bağlanmışlar.
Anlı dünya TV tarihe geçecek başarılara imza attı, birçok kayıp insanı buldu, birçok katili yakalattı.
Evet, Anlı'nın hataları var ama böylesine ağır bir cezayı hak etmedi. RTÜK, Anlı'ya insanların dertlerine derman olduğu için mi 1 milyon 320 bin TL gibi insafsız, çılgınca bir ceza kesiyor? RTÜK, Anlı'dan önce toplumu yozlaştıran izdivaç programlarına ceza kessin.
Toplumun huzuruna, insanların yararına büyük hizmetler yapan, çocukları kayıp gözü yaşlı anne-babaları sevindiren Anlı, böylesine ağır bir cezayı hiç hak etmedi. Ne yazık ki, Türkiye'de meyve veren ağaç taşlanır, iyiliksever insanların en küçük hatalarında üzerine basılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA