Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Laneth Bir Gece

Laneth, 1991-1994 yılları arasında yayınlanan, Türkiye'de heavy metal kültürünün gelişmesinde rol üstlenen kült bir fanzindi.
Çağlan Tekil, Süreyya İzgi gibi güçlü kalemler yazardı. İnternetin olmadığı, harçlıkların kaset alınmak için biriktirildiği, Kemancı'nın gençlerin yaşamına yön verdiği güzel günlerdi o zamanlar.
Bursa'nın ilk metalcilerinden, uzun saçı yüzünden birkaç kez dayak yiyen kuzenim Mustafa Abim (Algün), 22 Eylül 1991 günü Harbiye Açıkhava'da düzenlenen Lanethli Konserler'e götürmüştü beni.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi naif, komik ve keyifli günlerdi o günler. Harbiye Açıkhava'da düzenlenen o konser efsane olmuştu, gidenler gitmeyenlere uzun uzun anlatırdı.
18 Şubat'ta Salon'da düzenlenecek Laneth Bir Gece etkinliği ile Laneth ve metal kültürünün dolu dolu yaşandığı o günler anılacak.
Gecede Pentagram, Metalium, Kronik, Radical Noise ve Dr. Noise sahneye çıkacak. Metal kültürüne ilgisi olan gençler kaçırmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA