Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan’a suikast tehdidi!

Ali Avcı'nın yapımcılığını üstlendiği 'Uyanış' filminin tepki çeken fragmanı, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması üzerine kurgulanmış.
Fragmanda birebir benzetilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi, FETÖ'cü alçaklar tarafından korkunç bir katliama uğruyor.
Erdoğan'ın çocukları, damadı, eşi ve hatta torunu dahi darbecilerin kurşunlarına hedef oluyor ve onların cansız bedenleri filmde açıkça sahneleniyor. Fragman, Erdoğan'ın namaz kılarken başına silah dayanmasıyla bitiyor.
Filmin tamamını bilmiyoruz ama bu sahneler bile bence skandal.
Tamam, kurgusal bir öykü ile 15 Temmuz'da başarıya ulaşsaydı bunlar olacaktı diye bir film çekebilirsiniz ama Erdoğan'ın ailesinin, torunları dahil kurşunlanması çok kaba, rahatsız edici bir şekilde gösteriliyor. Avcı'nın yapımcılığını üstlendiği 'Reis' filmini de bu köşede eleştirmiştim. Film o kadar basit bir dile sahipti ki, sosyal medyada espri konusu olmuştu. Erdoğan gibi siyaset tarihine damgasını vurmuş bir liderin hayatını anlatırken daha özenli olunmalıydı. Şimdi 'Uyanış'ın skandal fragmanından sonra Avcı gözaltına alındı.

FİLMLER ARAŞTIRILSIN
Avcı, 2010'da vizyona giren, karakterleri arasında Fethullah Gülen'in de anlatıldığı 'Eşrefpaşalılar' filminin yapım ekibinde yer almıştı.
Enteresan şeyler oluyor. İlk bakışta Avcı, 'Reis' filminde Erdoğan'ın hayatını çok basit bir dille anlatarak adını duyurmaya çalışan, 'Uyanış' filminde de 15 Temmuz'un rantını yemeye çalışan başarısız bir yapımcı gibi görünüyor. Öte yandan polis tarafından Avcı'nın Bağcılar'daki evinde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi ise kovalamaca sonucu yakalandı.
Yakalanan kişinin kendini Hasan Aslan olarak tanıttığı, ancak yapılan kimlik kontrolünde bu kişinin FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Şimdi Avcı'nın algı operasyonu çeken FETÖ'cü bir yapımcı olduğu konuşuluyor.
Daha önce Avcı'nın kim olduğu hiç araştırılmadı mı? Avcı'nın böyle saçma sapan filmler çekmesine nasıl izin verildi? Bu filmleri kim finanse etti? Erdoğan'ı över gibi gözüken ama basit anlatımıyla sosyal medyada espri konusu olan bir yapımcı hangi cüretle 15 Temmuz'un öyküsünü anlatır, Erdoğan'ın başına silah dayar, ailesinin kurşun yağmuruna tutulmasını perdeye taşır ve tüm bunları sinema öğrencilerinin bile yapmayacağı basit, saçma sapan bir dille anlatır?
15 Temmuz'dan önce FETÖ'cüler medya ve sosyal medyayı subliminal mesaj yağmuruna tutmuştu. Bu 15 Temmuz'dan sonra da devam etti. 'Uyanış'ın fragmanında da ters algı yaratılmaya çalışılmış olunabilir.
Erdoğan'ın kafasına silah dayanmasını da suikast tehdidi olarak görebiliriz. Elbette suçu ispatlanana kadar herkes masumdur ama Avcı ve çektiği filmler en ince ayrıntısına kadar araştırılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA