Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dilenciler gerçek garibanları unutturuyor

Geçtiğimiz cuma günü zabıta ekipleri, Çorum'da dilenci operasyonu yaptı. Küçük Sanayi Sitesi Camii'nde 7 ile 10 yaşlarındaki iki çocuğu ile dilenerek namaz çıkışında cemaatten para toplayan bir kadının üzerinden bin 300 TL. çıktı. F.K. isimli kadın, çocuğunun kalp hastası olduğunu söyleyerek para topluyormuş. F.K.'ye 109 TL. idari para cezası kesmişler.
Bin 300 TL, F.K.'nin günlük kazancı mı acaba? Hadi yarısını toplasa, diyelim günde 650 TL, ayda 19 bin 500 TL eder. Türkiye'de kaç kişi ayda 19 bin 500 TL. kazanıyor acaba? Doktorlar, mühendisler, askerler vs; yıllarca okuyup bu paranın çeyreğini bile kazanamıyorlar. Daha yeni Bursa'da, yakalanan dilenci Mehmet Cahit Ö.'nün üzerinden 28 bin lira çıkmıştı ve yine üzerinde bulunan kendisine ait beş farklı banka hesap cüzdanında toplam 450 bin lirası olduğu tespit edilmişti.
Dilenciliğin cezası 109 TL olmamalı. İnsanların manevi duygularını sömüren dilenciler yüzünden gerçek garibanları göremiyoruz. En kötüsü de, kucağında çocuğuyla dilenenler. O çocukların suçu ne? Dilenciliği azaltacak daha ağır cezalar olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA