Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Adalara kıymayın efendiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi'nin onayladığı yeni imar planının Koruma Kurulu'ndan geçmesi halinde Prens Adaları'ndaki nüfusun 14 binden 76 bine yükseleceğine dair haberler çıktı. Söz konusu planda; tescilli yapı, arkeolojik ve doğal sit alanlarıyla ilgili tek bir not bulunmuyormuş.
Kıyı Kanunu'na göre; kıyı kenar çizgisine 50 metre mesafeye kadar yapılaşma yasağı bulunuyor. Yeni imar planında onaylı kıyı kenar çizgisi paftaları da kullanılmamış.
Bu dikkate alınmadığından Adalar'da kıyıların imara açılması tehlikesi var. Bu plan hazırlanırken ada halkına da hiçbir şey sorulmamış.
Prens Adaları'nın normal nüfusu 14 bin ama yaz aylarında bu rakam 10 kat artıyor.
Bir de günübirlik gelenler var. Özellikle havanın güzel olduğu tatil günlerinde İstanbullular Adalar'a akın ediyor.
Çünkü İstanbul'da doğası bozulmamış sadece Prens Adaları kaldı.
Adalar'da her keseye uygun vakit geçirme yeri var.
Dar gelirli bir aile çoluğunu çocuğunu alıp pikniğini yapıyor, bedava denizine giriyor.
Adalar'ın zaten yazın artan nüfus yüzünden büyük bir altyapı sorunu var. Eğer bu yeni imar planı kabul edilirse sorunlar daha da artacak.
Adalar sadece İstanbullular'ın değil başta Araplar olmak üzere yabancı turistlerin de gözdesi.
İstanbul'da her yer beton, yeşil alanlar hızla tükeniyor, doğası bozulmamış sadece Prens Adaları kaldı. Adalar'a dokunmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA