Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Macron oldu micron!

Birleşmiş Milletler 72'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle ikili görüşmeler de yaptı. En çok merak edilen görüşmelerden biri de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile olandı.
Le Point dergisine verdiği mülakatta Macron, "Bildiğiniz gibi, küresel sahneye çıkmak aslında o kadar da havalı bir şey değil" demişti. Dergi muhabirinin bu sözlerine açıklayıcı bir örnek vermesini isteyince de Macron, "Erdoğan ile her 10 günde bir konuşması gereken benim" yanıtını vermişti. Fransa Cumhurbaşkanı'na hiç yakışmayacak bir açıklamaydı bu.
Bu açıklamanın üzerinden bir ay bile geçmeden Macron ile Erdoğan bir araya geldi ve ortaya çok konuşulan üstteki poz çıktı. "Erdoğan ile her 10 günde bir konuşması gereken benim" diyen Macron gitmiş yerine Erdoğan'a hayran hayran bakan sevimli Micron gelmiş!
Macron sanki biraz uzaktan atıp tutan klavye delikanlısı gibi duruyor.
Tabii bu duruşta Erdoğan'ın yarattığı auranın etkisi büyük.
Erdoğan, dünya siyasetinde vücut dilini en iyi kullanan, en karizmatik duruşa sahip liderlerden biri.
Bunu Erdoğan'ın tokalaşmasında, oturuş, jest ve mimiklerinde de görebiliyorsunuz.
Erdoğan'dan önce birçok siyasetçimizin yabancı meslektaşları karşısında silik duruşlarına şahit olmuş ve üzülmüştük. Erdoğan ise güçlü duruşundan hiçbir zaman taviz vermedi. Liderler karşısında güçlü durmak önemli bir ayrıntı. En azından görüşmenin başında psikolojik üstünlüğü ele geçiriyorsunuz ve en önemlisi halkınız sizin bu güçlü halinizi görünce gurur duyuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA