Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gerçek ‘Tecavüzcü Coşkun’lar saklanıyor!

Her şerde bir hayır vardır. Ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın tacizci ve tecavüzcü olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada başlatılan ve kadınların yaşadıkları taciz deneyimlerini paylaştığı #Me-Too (ben de) kampanyası, tacizci ve tecavüzcü ünlülerin birbir deşifre olmasını sağlıyor.
Oyuncu Anthony Rapp'in; 30 sene önce 14 yaşındayken oyuncu Kevin Spacey'nin, bir partide kendisini zorla yatağa atıp taciz ettiğini açıklaması da bu kampanya sayesinde oldu.
'Ben de' kampanyasına en önemli destek ise gazeteci ve yazar Beth Winegarner'dan geldi. Winegarner, Medium. com'da yayınlanan yazısında, adı ev içi şiddet, kadın ve çocuk taciziyle anılan ünlülerin listesini paylaştı.
Normalde suçu kanıtlanmadığı sürece bir kişi hakkındaki suçlamaların 'iddia' olduğu bilgisine yer verdiğini ancak bu durumda bunu yapmayacağını belirten Winegarner, bu tavrının nedenlerini şöyle sıraladı:
"Birincisi; faile değil mağdura inanma eğilimim vardır. Bu mağdurlar, yaşadıklarını anlatarak kişisel olarak ciddi bir risk alıyorlar. İkincisi; cinsel taciz ve tecavüz iddiaları nadiren (yüzde 2-8) yanlış çıkıyor, üstelik tecavüz vakalarının yaklaşık yüzde 80'inde şikayetçi olunmuyor. Üçüncüsü; bu erkekler kendilerine yöneltilen herhangi bir suçlamayı yalan gibi gösterebilecek sosyal, finansal ve hukuki sermayeye sahip kişiler."

KURBANLAR ÇIKSA...
İşte o listede öne çıkan isimler: Casey Affleck (oyuncu): Cinsel taciz. Ben Affleck (oyuncu): Cinsel taciz. Woody Allen (yapımcı, yönetmen): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Marlon Brando (oyuncu): Tecavüz. Louis CK (komedyen, oyuncu): Cinsel saldırı. Stephen Collins (oyuncu): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Kevin Costner (oyuncu): Cinsel saldırı. Bill Cosby (oyuncu): Çok sayıda kadına tecavüz. Gerard Depardieu (oyuncu): Tecavüz. Andy Dick (komedyen, oyuncu): Cinsel saldırı. James Franco (oyuncu): Bir kız çocuğunu takip etme. Gary Goddard (yapımcı): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Tyler Grasham (menajer): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Klaus Kinski (oyuncu): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Jared Leto (oyuncu): Tecavüz. Rob Lowe (oyuncu): Reşit olmayan kız çocukları ile cinsel ilişkiyi videoya kaydetme, cinsel taciz. Roman Polanski (yönetmen): 13 yaşındaki bir çocuğa tecavüz. Brett Ratner (yapımcı): Cinsel taciz, eşcinsellere hakaret. David O. Russell (senarist, yönetmen): Cinsel istismar, yeğenini elle taciz. Mark Salling (oyuncu): Tecavüz, çocuk pornosu bulundurma. Victor Salva (yönetmen): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Arnold Schwarzenegger (oyuncu): Cinsel saldırı. Steven Seagal (oyuncu): Cinsel taciz. Bryan Singer (yönetmen): Çocuğa yönelik cinsel istismar. Christian Slater (oyuncu): Cinsel saldırı. Shane Sparks (dansçı): Kız çocuklarına tecavüz. Oliver Stone (yönetmen, yapımcı): Cinsel taciz. John Travolta (oyuncu): Cinsel taciz. Lars Von Trier (yönetmen): Cinsel taciz. James Woods (oyuncu): Cinsel taciz, çocuklara uygunsuz teklifte bulunma, translara yönelik istismar.
Peki, bizde de yok mu tacizci, tecavüzcü ünlüler? Elbette var ama kurbanları genelde toplumdan dışlandığı için tecavüz ve tacize uğradıklarını dile getiremiyorlar. Belki de bu yüzden bizdeki tacizci ve tecavüzcü ünlülerin sayısı sanılandan fazla olabilir. Tek tecavüzcü Yeşilçam filmlerindeki 'Tecavüzcü Coşkun' mu?
Belki de bir kurbanın çıkıp 'Me too' (ben de) demesini bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA