Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayvanseverler hep haklı mı?

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 14 yaşında bir çocuk, 80 yaşındaki bir dede ile bir köpeğin videosunu çekip 'köpeğe tecavüz' diye internete yaymıştı. Sungurlu'da bir internet sitesi de 'Köpeğe tecavüz eden şahıs görüntülendi' diye haber yapmıştı. Sonra bu haber, ulusal basında da yer aldı ve yaşlı adam gözaltına alındı. Önceki gün bu haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Veteriner hekim tarafından muayene edilen köpekte, herhangi bir yırtık, kanama belirtisine rastlanmadı. Zaten yaşlı adam da köpeğin ayağına dolaşan 5 metrelik zinciri çözdüğünü söyleyerek suçlamaları kabul etmemişti. Görüntüleri çeken çocuk ise "Ben şaka amaçlı çekip arkadaşlarıma gönderdim.
Onlar da internet sitesine göndermişler" dedi.
İşte sosyal medyada her gördüğünüze inanmamanız gerektiğini ortaya koyan bir linç vakası daha.
Bu olayda başka bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Köpeğe tecavüz olayının asılsız çıktığını belirten haberle ilgili Twitter'da bir hayvansever aynen şu yorumu yaptı: 'Buna (habere) inanıyorsanız yazıklar olsun. Alenen tecavüz, elle taciz gün gibi aşikarken üstelik.
Bu zihniyeti akladığınız sürece bu sapıkların sonu gelmeyecek. Buna inanıyorsanız yazıklar olsun. Tabii hayvana yapılana susmanın vebali yok değil mi? Nasılsa konuşamıyorlar.
Bu pisliklerin üstü örtüldükçe bunların sonu gelmeyecek.' Soruşturmada suç unsuru bulunmamış, veteriner "Tecavüz yok" diyor, görüntüyü yayan çocuk "Şaka yaptım" diyor ama bazı hayvanseverler köpeğe tecavüz edildiğinde ısrarlı.
Hayvan sevgisinin de bir sınırı olmalı. Çocuk parkları köpek dışkısından geçilmiyor, pitbull köpekler çocuklara saldırıyor, suçlu yine insan oluyor ve en önemlisi hayvan sevgisi bazen masum insanların linç edilmesine neden oluyor. Elbette hayvanları sevelim ama bu sevgi insan düşmanlığına dönüşmemeli. Özetle hayvanseverler her zaman haklı değiller, onların da sınırı aştıkları oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA