Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şehit aileleri için doğru karar

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle, askerlik görevlerini yerine getiren yükümlülerle terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanması sırasında yardımcı olan siviller ile, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri; istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek.
Steven Spielberg'ün ünlü 'Er Ryan'ı Kurtarmak' filmini hatırlayın. Bir anne, İkinci Dünya Savaşı'nda üç oğlunu birden kaybetmiştir ve tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. ABD Başkanı'nın emri kesindir; er 'James Ryan'ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır...
Yeni KHK ile şehit yakınlarına zorunlu askerliğin kaldırılması çok yerinde bir karar. Ne yazık ki, bir aileden iki-üç şehit verildiği oldu bazı dönemler. Bu kararın ne anlama geldiğini anlamak için şehit ailesi olmak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA