Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kıvanç mı yoksa muhasebeci mi doğruyu söylüyor?

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, kendisine kesilen 3.5 milyon TL vergi cezasını görünce şoke oldu. Vergilerini düzenli ödemesine rağmen böyle bir borçla karşı karşıya kalan yakışıklı oyuncu, muhasebecisi Erdal D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Şikayet dilekçesinde Tatlıtuğ'un, aldığı hizmetler ve vergi borçlarını yatırması için farklı tarihlerde yüklü miktarda paralar yatırdığı ancak Erdal D.'nin bu paraların tamamını yatırmadığı belirtildi.
Şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan muhasebeci Erdal D. ise suçlamaları kabul etmedi.
Birçok gazete ve internet sitesinde aşağı yukarı aynı haber metnini okudum. Haberlerde Kıvanç'ın vergilerini düzenli ödemesine rağmen muhasebecisi tarafından dolandırıldığı yorumu net bir şekilde yapılıyor! Nereden biliyoruz Kıvanç'ın doğruyu söylediğini? Kıvanç'ın vergisini düzenli ödediğine dair elimizde bir veri var mı? Ve muhasebecinin Kıvanç'ı dolandırdığından nasıl bu kadar emin olabiliyoruz?

Gazetecinin görevi haberi objektif bir dille sunmaktır!
Kıvanç haklı da olabilir ama gerçeğe ulaşmak için meseleye şüpheyle yaklaşmak lazım.
Bu devirde kim kime, 'Al bu 3.5 milyon TL'yi, vergi borçlarımı öde' der? Kıvanç, farklı zaman aralıklarında dahi olsa muhasebecisine verdiği 3.5 milyon TL'yi belgelendirebiliyor mu?
Bir muhasebeci arkadaşla konuştum, bana aynen şunu söyledi: "Muhasebeci hiçbir vergi mükellefinin borcunu yatırmaz, bu kanunen yasaktır.
3568 Sayılı Meslek Yasası'na göre; muhasebecilerin müşterilerinin vergi borcu için para alması yasaktır." Ayrıca Maliye, vergi mükelleflerine belli zaman dilimlerinde vergi tahakkukunu adresine postalar. Normalde vergi mükellefleri vergilerini banka yoluyla öder. Ya da muhasebeci tahakkuk fişini gönderir, vergi mükellefi de o tahakkuk fişiyle bankaya talimat yazar ya da iki tuşla internet bankacılığından parasını öder.
Ayrıca bu 3.5 Milyon TL, vergi borcu değil, kesilen vergi cezası! Yoksa Kıvanç ile muhasebeci anlaşmazlığa mı düştü?
Kimsenin günahını almak istemem ama ortada cevaplanması gereken sorular var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA