Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kahraman doktor

Bursa'da geçtiğimiz salı günü kalbinin altından bıçak yarasıyla hastaneye gelen kişiyi, doktor Hüseyin Yenice ameliyathaneye gidene kadar sedyenin üzerinde kalp masajı yaparak hayatta tuttu. İHA muhabirine konuşan Yenice, "Sedyeye çıktığım anı hatırlamıyorum.
Çünkü hastanın beyninin ve vital organlarının sürmesini istiyorduk. Kalp masajının da en hızlı o şekilde olacağını düşünerek sedyeye çıktım. Üç-dört dakikada ameliyathaneye vardık. Eğer çıkmamış olsaydım belki hastayı yine kaybetmezdik ama efektif olarak kalp masajını en uygun şeklini yapmış olduk" dedi.
Doktor var, doktor var... İşte bize böyle kahraman doktorlar lazım. Ama bazen kahraman doktorları bile döven vicdansızlar çıkıyor. Yenice'nin sedye üzerindeki görüntüsü, doktorluğun ne kadar kutsal bir meslek olduğunun özeti adeta.
Son dönemde toplumumuzda doktorlara yönelik olumsuz bir algı oluştu. Maalesef her meslekte olduğu gibi işini iyi yapmayan, kibirli, parayı mesleğinin önünde tutan doktorlar da var ama bu tüm doktorları kapsayan olumsuz bir algıya dönüşmemeli.
Doktorların hayatımızdaki önemini ve onlara saygıda kusur etmememizi vurgulayan kamu spotları hazırlansa fena olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA