Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oscar’lı filmlerin Türkiye karnesi

Bu yıl Oscar kazanan filmlerin Türkiye'deki gişe rakamları yerlerde sürünüyor.
İşte Oscar'da öne çıkan, bol ödül kazanan bazı filmlerin gişeleri:
En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Film Müziği, En İyi Yapım Tasarım dallarında Oscar kazanan 'Suyun Sesi' (The Shape of Water) toplamda 52.307 seyirci tarafından izlendi. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Oscar kazanan 'Üç Billboard Ebbing Çıkışı Missouri'yi toplamda 38.280 kişi izledi.
En İyi Ses Kurgusu&
Miksajı, En İyi Kurgu dallarında Oscar kazanan II.
Dünya Savaşı'nda geçen savaş sahneleriyle dikkat çeken 'Dunkirk' bile toplamda 347.705 izleyiciye ulaştı. En İyi Saç Makyaj ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Oscar kazanan' Darkest Hour' (En Karanlık Saat), toplamda 26.395 seyirci sayısına ulaştı.
Bu filmler hâlâ vizyonda ama gişe rakamları fazla değişmez.
Bu durum sadece bu yıla özel değil; son yıllarda Oscar'lı filmlerin ülkemizdeki gişeleri hızla düşüyor.
Daha önce de yazdım; eskiden Oscar'lı yabancı filmler, korsandan az etkileniyordu.
Çünkü rahat salon bulabiliyorlardı, son dönemde az salonda gösterime girdikçe izleyiciler korsana alıştı.

TEKELLEŞME VAR
Ne yazık ki, sinemayı sinemada izlemeyi sevenler bile korsana alıştırıldı.
Sinema salonları vasat yerli komedilerin işgali altında. Elbette yerli komediler dünyada olduğu gibi Türkiye'de de daha çok salonda gösterilecek ama bizde bir tekelleşme söz konusu!
Sinemaya gittiğinizde dört-beş salonda birden popüler bir yerli komediyle karşılaşmak tekelleşmedir, insanları 'Sadece bu filmi izleyeceksiniz' diye zorlamaktır. Yerli komediler diğerlerinin hakkını gasp ettikleri için rekor üstüne rekor kırıyorlar. Türkiye'nin entelektüel gelişimini geriye götüren rekorlar bunlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA