Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çiftlik Bank’ın perde arkası

Çiftlik Bank mağdurlarına herkes '26 yaşındaki, ergen irisi bu tombalak gence nasıl kanarsınız?', 'Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ı yolda görseniz para vermezsiniz' diyor. Ama Çiftlik Bank tesislerinin açılış töreni görüntüleri bu büyük dolandırıcılıkta Aydın'ın tek başına olmadığını, arkasında bir organizasyonun olduğu izlenimini veriyor.

Çiftlik Bank'ın tesis açılışındaki konuşmalarını izlediniz mi? Oyuncu Mehmet Çevik, şöyle diyor: "Beyaz sakallarıma hürmeten beni dinlemenizi istirham ediyorum. Bir insan bir bilgisayar oyunundan yarın bu ülkenin besinini yaratacak noktaya geliyor. Kudüs, kırmızı çizgimizdir." 'Bu millet için yapılan yatırımlar', 'Lider ülke Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyorlar', "Çiftlik Bank 'Biz dünyadan büyüğüz' diyen 5'lerin kurduğu tezgahı deviriyor..." Çevik, siyasetçiler gibi öyle etkili konuşmuş ki; sanki onu dinleyen kitle az sonra askere yazılıp Afrin'e gidecekmiş gibi duruyor. Yahu o çiftlikte güya inekler, danalar yetiştirilecek ama Çevik; sanki Çiftlik Bank'ın kurulmasını ABD, İsrail istemiyormuş, sanki TSK'ya silah üretiyormuş gibi konuşuyor.

'Çocuklar Duymasın'ın Fıs Fıs İsmail'i Süleyman Yağcı ise almış eline mikrofonu, "Kameraman arkadaşımdan rica ediyorum, buradaki 1 milyon insanı çeker misin kardeşim?" diye pazarlama yapıyor. Mehter marşları çalınıyor, okunan dualarda mazlum Müslümanlar'dan bahsediliyor ve hoca 15 Temmuz sürecinden, kafirlerden bahsedip topluluğa tekbir çağrısında bulunuyor ve kurdele kesiliyor.
Mehmet Çevik gibi ünlü bir oyuncu bu dolandırıcılığa nasıl alet olur? Çevik "Ben sadece reklamda oynadım" diyor ama açılış töreninde kürsüye çıkarken Basın ve İletişim Danışmanı olarak anons ediliyor!
O açılışta bulunan ya da bu açılışın görüntülerini izleyen aklı başında birçok insan bu tezgahın kurbanı olabilir ki, oldular.
Benim izlediğim görüntülerde Aydın'ın konuşmasına rastlamadım. Zaten o konuşsa dolandırıcıların yarattığı halkı hipnotize eden hava anında dağılır!
Çevik'in konuşması ise daha tehlikeli! Siyasetçilerin Türkiye üzerinde oynanan oyunları deşifre eden, askerlerimiz Afrin'de savaşırken halkı kenetlendiren konuşmalarından kopya çeken, toplumda oluşan milliyetçi algıyı dolandırıcılık için kullanan kirli bir konuşma bu!
Bunun toplum üzerinde yaratacağı etkiden bahsetmeme gerek yok herhalde.
Bu dolandırıcılık, '26 yaşında tombalak suratlı bir genç halkı kandırdı' diye geçiştirilmemeli. Devletimiz, Afrin operasyonunda oluşan milliyetçi duyguları, 15 Temmuz şehitlerini bile kurdukları tezgaha alet eden bu çakallardan acilen hesap sormalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA