Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Almanlar çıldırmış olmalı

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'ye yaptığı ziyaret sırasında, İngiltere Premier Lig'de oynayan Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun ile buluşmasına çok kızmış!
Grindel'in Twitter hesabından ve DFB'nin internet sitesinden şu açıklama yapıldı: "DFB, göçmen kökenli oyuncuların özel durumlarına elbette saygı duyuyor. Ancak hem futbol, hem de DFB'nin değerleri, Bay Erdoğan tarafından yeterince önemsenmiyor. Bu yüzden milli futbolcularımızın kendisinin seçim kampanyası için istismar edilmeleri hoş değil. İki oyuncumuz, bu eylemleriyle DFB'nin uyum çalışmalarına yardım etmedi." Almanya'da bazı siyasetçiler de fotoğraflara tepkiliydi. Aşırı sağ parti AfD'li siyasetçi Beatrix von Storch, "Erdoğan'ı kendisinin cumhurbaşkanı sayıyorsa, Gündoğan neden Alman Milli Takımı'nda oynuyor?" diye sordu. Türkiye'ye olan nefretiyle tanınan Alman Yeşiller Partisi'nin eski lideri Cem Özdemir de boş durmadı: "Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Şansölyesi Angela Merkel ve parlamentosu da Bundestag'dır. Bu kişiler Berlin'e bağlıdır, Ankara'ya değil." Grindel, iki ülke arasında kriz yaratacak, gurbetçi vatandaşlarımızı üzecek bu açıklamayı Almanya Başbakanı Merkel'e danışmadan yapmaz herhalde!
Alman Milli Takımı'nı seçmelerine rağmen biz İlkay ve Mesut'u bağrımıza basmışız, onların başarılarıyla gurur duymuşuz. Onlar da cumhurbaşkanımızla fotoğraf çektirmiş. Grindel efendi sana ne!
Türkiye'nin cumhurbaşkanı İngiltere'ye gitmiş ve orada gurbetçi futbolcularla fotoğraf çektirmiş, ne var bunda?
O futbolcuların Erdoğan'ı sevmeye ve onunla fotoğraf çektirmeye hakları yok mu? Bu fotoğraf yüzünden Alman Milli Takımı neden zarar görsün ki?

TAHAMMÜLLERİ YOK
Sevin ya da sevmeyin, Cumhurbaşkanı, Türk halkını temsil eder. Erdoğan'a yapılan saygısızlık, Türk halkına da yapılmıştır.
Ayrıca ne futbolcular, ne de Erdoğan, bu görüşmede siyasi bir açıklamada bulunmadı.
İlkay ve Mesut'u, Erdoğan'ın seçim propagandasına alet olmakla suçlayan Almanlar çıldırmış olmalı!
Aslında futbolculara kızarak siyasetin kralını kendileri yaptılar!
İlkay ve Mesut'un Erdoğan ile fotoğraf çektirmesi oy kazandırmaz ama Almanlar'ın buna kızması oy kazandırır! Asıl düşündürücü olan ise Almanlar'ın Erdoğan'ın futbolcularla fotoğraf çekilmesine dahi tahammüllerinin kalmamış olması. Bu nasıl bir Erdoğan nefretidir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA