Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Enerjide büyük başarı

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre;
Türkiye elektrik üretiminde geçen hafta başında bir ilki yaşadı. Daha önce yüzde 45'i bulan elektrik üretiminde doğalgazın payı günlük bazda ilk kez rekor kırarak yüzde 21'e düştü.
Barajlara gelen su burada başrolü oynarken, yerli kömürün payı yüzde 16, akarsuların payı yüzde 11 oldu. Üstelik bu üretim 'Son 44 yılın en kurak yılı' olarak nitelendirilen 2017'nin ilk beş ayında barajlarda sadece 26 milyar 699 milyon metreküp su toplandığında yaşandı. 1 Ocak ile 13 Mayıs tarihleri arasında da durum değişmemiş, barajlarda 25 milyar 317 milyon metreküp su toplanmış.
Bu başarıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın, elektrik enerjisi üretiminde yerli ve alternatif kaynaklara yönelmesinin payı büyük.
İthal doğalgazla elektrik üretme saçmalığından yavaş yavaş kurtuluyoruz. İthal kömür yerine su, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimini daha çok artırırsak, dışa bağımlığımız iyice azalacak.
Böylece hem ekonomimiz güçlenecek, hem de daha temiz havaya ve çevreye sahip olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA