Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

69 ama 49 olmak istiyor

Hollanda'da yaşayan 69 yaşındaki Emile Ratelband, kendisini bu yaşta hissetmediğini söyleyerek mahkemeye başvurdu ve yasal olarak 20 yaş daha genç kabul edilmesini talep etti.
Ratelband, "69 yaşındayken sınırlandırılıyorum. 49 yaşında olsam yeni bir ev alabilir, farklı bir arabaya binebilirdim. Daha fazla iş teklifi alırdım. Tinder'da 69 yaşında olduğumu söyleyince cevap alamıyorum. Bu yüzle, 49 yaşında olduğumu söylesem çok daha iyi bir pozisyonda olurdum" diyor.
Ratelband, ayrıca şu ilginç soruyu yöneltmiş: "Doktorlara göre zaten 45 yaşında birinin vücuduna sahibim. İsmini değiştirebiliyorsun, cinsiyetini değiştirebiliyorsun, niye yaşını değiştiremeyesin?" Ratelband teoride haklı. Sağlıktaki gelişmeler sayesinde yaşam süresi uzadı. Artık 40'lı yaşlar genç kabul ediliyor. Bir de 'hissedilen yaş' diye bir olgu var. Kendisine çok iyi bakan 60 küsur yaşında bir insan, bazen 40 yaşında kendisini yıpratmış insandan daha dinç ve genç görünebiliyor. Ratelband de haklı olarak "Cinsiyet, isim değiştirebiliyoruz neden yaşımızı değiştiremiyoruz?" diye soruyor. Ayrıca emeklilik maaşı almayacağını da belirtiyor.
Gelelim teorinin pratiğe dönüşmesinde yaşanacaklara... Mahkemedeki savcı, gelecekte bu taleple gelen kişilerin hissettiği yaşın neye göre belirleneceğini sormuş. Herkes kafasına göre yaşını değiştirmek isterse ne olacak?
Her şeye rağmen Ratelband, 'hissedilen yaş'ın günümüzde ne kadar önemli olduğunu gündeme getirmiş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA