Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Beyne yardımcı geliyor

Kulağa takılan 'duyulabilir teknoloji' ürünleri, önümüzdeki beş yıl içinde beynimizle işbirliği halinde çalışarak bize günlük yaşamda yardımcı olacak. Dünyahalleri. com'un haberine göre; yeni ortaya çıkan bu teknoloji, düşünce sürecimize müdahale ederek beynimizle işbirliği halinde çalışabilecek.
Bu cihazlar, zihinsel durumu daima ve sessizce takip edip ihtiyaçlarımızı tahmin etmeye çalışacak ve çevremizdeki dünya ile daha kolay başa çıkmamıza yardımcı olacak.
Düşünsenize; kulaklığa benzer küçük bir alet, belki de beyne Google takviyesi yapacak. İnternetin dev kütüphanesi kulağınızda olacak, beyinle işbirliğine girecek. Anında birçok dilde çeviri yapabileceğiz.
Elbette bu gelişmeler için beş yıldan daha çok zamana ihtiyaç var. Eğitim sisteminde geleceğin dünyasını, uyumlu dönüşümü gerçekleştiremeyen ülkeler kaybedecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA