Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu da oldu Metaverse’de toplu tecavüz!

Blog yazarı Nina Jane Patel, Metaverse'e girer girmez birçok erkek tarafından toplu tecavüze uğradığını ileri sürdü. Patel, 'Meta'ya girdikten sonra 60 saniye içerisinde erkeklerin sözlü tacizine uğradığını ve diğer avatarların toplu tecavüzüne uğradığını ve fotoğraflarının çekildiğini iddia etti.
Patel "Uzaklaşmak istediğimde 'Hoşlanmamışsın gibi yapma' diye bağırdılar. Gerçeküstü kâbus gibi bir şeydi" dedi.
Daha geçen ay yine bir kadın Metaverse'de tacize uğramıştı.
Metaverse ile ilgili "Burası sapık kaynıyor", "Ne kadar tacizci varsa buraya toplanmış" tarzı yorumlar hızla artıyor.



Anladığım kadarıyla Metaverse en çok tanıtımı, arsa satışı ve taciz-tecavüz haberleriyle yapıyor! Mark Zuckerberg bir de Metaverse'ün internetin geleceği olduğunu söylüyor! Zuckerberg efendi bu nasıl b.ktan bir gelecek?
O kadar teknolojik altyapı ve milyarlarca dolarlık yatırım, sapık fanteziler için mi yapıldı?
İnsanlar sanal gözlüğünü takıp şiddet, taciz, tecavüz gibi kötü duygularını Metaverse'de mi tatmin edecekler?
Sapıklar iğrenç duygularını 'Meta'da tatmin ederse cinsel suç sayısı azalır mı? Bu da ciddi bir araştırma konusu bence!
Bizde Metaverse denince akla ilk kupon arsa satın almak geliyor ama alınan o arsalar da tacizci ve tecavüzcüler cirit atıyor.
Bence Metaverse'e hapishane de inşa edilmeli!



HASTANIN BİLGİLERİNE NASIL ULAŞILDI?
Özkan Özöney adında bir vatandaş tartışma yaratacak şu tweet'leri paylaştı:
■ "Bipolar teşhisim olduğu için 2017'den bu yana tam 4 kez işe giriş aşamasındayken, sorgusuz sualsiz işe alınmadım. Artık görüşmelerde saklasam da, iş yeri hekimi onay verse de bir şekilde fark edip son anda işe almıyorlar."
■ "E-nabız'da iki faktörlü koruma aktifken ve ben bile telefonuma gelen kodu girmeden e-Nabız'a giriş yapamıyorken, kıytırık bir İK çalışanı benim kişisel sağlık bilgilerime nasıl ulaşabiliyor?"



Evet, Özöney haklı. Bu dört iş yeri ya da şirketin insan kaynakları çalışanları Özöney'in gizli sağlık bilgilerine nasıl ulaştı? Özöney, e-Nabız'da sağlık verilerinin ne aile hekimi ne muayene olduğu hekim ne de muayene olduğu hastanedeki tüm hekimlerin görmesine izin vermemiş!
Bazılarınız 'Bipolar' ciddi bir hastalık diyebilir ama Özöney'in kapı gibi 'çalışabilir' raporu var! İş başvurusu yaptığı firmalar Özöney'in doktordan müşteri temsilcisi olarak çalışabilir raporu almasını bile umursamamışlar.
İşte veri güvenliği bazen insanların hayatını karartacak kadar önemli bir mesele! Daha önce de yazdım; ülkemizde veri hırsızlığı çok yapıldı. Hacker'lar insanların veri ve kimlik bilgilerini dosyalar halinde sattı. İnsanların kimlik bilgileriyle şirketler kuruldu, telefon dolandırıcılıkları yapıldı vs.
Özöney bence bu işin peşini bırakmayıp o dört şirket ya da iş yerine dava açmalı!



KIVANÇ ÖZÇİVİT!
Eğitim almak için beş yıl önce Türkiye'ye gelen 23 yaşındaki Suriyeli Obadah Shavaf, izlediği Türk dizilerinden etkilenerek adını mahkeme kararıyla 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi. Burak Özçivit hayranı olduğunu belirten genç, 'Kıvanç' adının da manasını beğenmiş.
Arkadaş, Türkiye'de başarıya giden yolun 'ortaya karışık' felsefesinden geçtiğini çabuk çözmüş!
Ama görünüş olarak 'Kıvanç Türüt' daha gerçekçi bir ad olurdu.
Beş yılda Türk vatandaşı olmak da farklı bir başarı öyküsü!



KAPANMALARIN ETKİSİ OLMADI
Önceki gün Türkiye'de 107 bin 530 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Geçtiğimiz yıl kısıtlamaların başladığı 29 Nisan günü vaka sayısı 37 bindi.
Bazıları kısıtlamaların yeniden başlamasını istiyor ama yine önceki gün iyileşen kişi sayısının 88 bin 14 olması ve hayatını kaybedenlerin sayısının 233 kişi olması buna gerek olmadığını gösteriyor.
Hasta sayısı hastanelerin kapasitesini zorlamadığı sürece kısıtlama gündeme gelmez diye tahmin ediyorum. Dünyada da benzer bir gidişat var. Vakalar artmasına rağmen kısıtlamalar kaldırılıyor. Demek ki, aşılar işe yaradı.
ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre, önceki yıllarda ilan edilen koronavirüs kısıtlamaları ABD, İngiltere ve Avrupa'daki Kovid-19 ölüm oranları üzerinde "çok az veya hiç" etkisi olmadı.
Bir meta-analiz gerçekleştiren ekonomistler, katı kısıtlamaların Kovid-19 ölümlerini yalnızca yüzde 0,2 oranında azalttığını tahmin ediyor.
O zaman kısıtlama ve kapanmaların yol açtığı muazzam ekonomik ve sosyal maliyetlerin hesabını kim verecek?
Şunu da unutmamak lazım: İlk defa Kovid-19 gibi devasa bir salgınla karşılaşıldı ve en mantıklı çözüm olarak 'kapanma' görüldü.
Yeni bir salgında kapanma kararı kolay kolay alınmaz artık! Her şeyi yaşadıkça öğreniyoruz.



ESKİŞEHİRSPOR NEDEN BAŞARISIZ?
Eskişehirspor, spor salonunda Galatasaray tişörtüyle poz vererek çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesaplarında paylaşan altyapı oyuncularından Egehan Has'ın kulüple ilişiğinin kesildiğini açıkladı.
"Futbolcu önce oynadığı takıma aidiyet hissetmeli" diyenler olabilir ama bir çocuğun hayallerini yok etmek bu kadar kolay olmamalı.
Ülkemizde genelde yaşanılan şehrin takımının yanında bir de dört büyüklerden biri tutulur.
Belki çocuk hem Eskişehir'i hem de Galatasaray'ı çok seviyor.
Eskişehir'deki kötü gidişatın nedeni anlaşıldı. Bu anlayışla altyapıdan yetenekli futbolcu çıkmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA