Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En zengin adamın sevgilisi olmak

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, 17 Şubat'ta Los Angeles'ta özel jetinden gizemli bir kadınla inerken görüntülenmişti.
Musk'a yakın bir kişi, söz konusu kadının Avustralyalı oyuncu Natasha Bassett (27) olduğunu ve birkaç aydır çıktıklarını söyledi.
Dünyanın en zengin insanının kiminle çıktığı elbette merak uyandırır. Natasha Avustralya- Sydney doğumlu, 2019 yılında New York'a yerleşti.
George Clooney ve Scarlett Johansson ile birlikte 2016 yılı yapımı 'Hail!' filmi ve 'Caesar'da rol alan Bassett, 2017'de vizyona giren ve Britney Spears'ın hayatının anlatıldığı Britney Ever After'da da ünlü şarkıcıyı canlandırmıştı.



Oyuncu, 33 film ve dizide genelde küçük rollerde kamera karşısına geçmiş.
Sosyal medyada "Dünyanın en zengini ama Grimes gibi bu da güzel değil. Adam çirkin seviyor" gibi yorumlar yapıldı.
Elbette güzellik anlayışı tartışılır. Bassett belki bir kainat güzeli değil ama 'çirkin' denilmeyi de hak etmiyor. Peki, insanlığı Mars'a taşımaya kararlı en zengin girişimciyle sevgili olmak nasıl bir şey? Bu sorunun yanıtını eski sevgili Grimes, ayrılık acısını anlattığı 'Player of Games (Oyunların Oyuncusu) şarkısında şöyle dile getirmişti: "En büyük oyuncuya aşığım ama o her zaman oyunu benden daha çok sevecek..."



Yani Grimes, Musk'ın bilgisayar oyunlarını kendisinden çok sevdiğini söyledi.
27 yaşında milyoner olmadan önce video oyunları tasarlayan Musk, aradan yıllar geçse de "Halo" adlı video oyununu hâlâ tutkuyla oynadığını da söyledi.
Aslında oyun bağımlılığı çağımızın en önde gelen ayrılık nedenlerinden biri. Musk'ın hem işleri yoğun hem de oyun bağımlısı. Bassett de onu herhalde sadece jet yolculuklarında görüyordur.

***


ÖFKE KONTROLÜ TOPLANTISINDA KAVGA!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından, otobüs, taksi, dolmuş, minibüs şoförü esnafına, insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemleri konularında eğitim verilmek üzere proje hazırlandı. Ve belediyede düzenlenen eğitim programı projesinin imza töreninde gerginlik yaşandı iyi mi?



Kendilerinin sürece dâhil edilmediğini öne süren bazı ilçe şoförler odası temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanınca, protokol imzalanamadan toplantı sona erdi.
Fıkra gibi haber!
Bu haber bana Hayvanları Koruma Derneği açılışında kurban kesilmesini, uyuşturucuyla mücadele derneği başkanının bonzaiden tutuklanmasını hatırlattı!
Bu kavga söz konusu projenin ne kadar gerekli olduğunu göstermiş. Henüz öfke kontrol eğitimi almadıkları için kavga etmeleri doğal!
Aslında sadece şoförlerin değil, farklı birçok sektörden çalışanın, park yeri ve trafikte sollama yüzünden birbirini öldüren vatandaşların da öfke kontrolü eğitimine ihtiyacı var.

***


TRUMP DEDİĞİNİ YAPTI!
ABD eski Başkanı Donald Trump, seçim döneminde sosyal medya devleri tarafından susturulunca kendi sosyal medya platformunu kuracağını açıklamıştı. Ve bu gerçekleşti... Trump'ın sosyal medya platformu 'TRUTH Social'ı App Store'da kullanıma sunuldu.
'TRUTH Social'ın profil sayfası, Twitter'a çok benziyor. Uygulamada retweet ve favori özelliği de Twitter'ı andırıyor. Twitter'ın 'mavi tik' işareti ise 'TRUTH Social'da 'kırmızı tik'!
Trump'ın Twitter'a kafayı fena halde taktığı ortada. Oysa Twitter, Trump'ın çok sevdiği ve etkili kullandığı bir platformdu. 2016 seçimini Trump'a kazandıran da sosyal medyaydı!



Facebook'taki 50 milyon ABD'li kullanıcının kişisel verilerini izinsiz şekilde ele geçirdiği iddia edilen analiz şirketi Cambridge Analytica'nın Başkanı Alexander Nix'in söz konusu verilerin ABD seçimlerinde Trump'un lehine kullanıldığını itiraf ettiği gizli çekim görüntüleri medyaya sızmıştı.
Trump, o veriler sayesinde seçmene nokta atış yaparcasına siyasi reklam yapmış ve yalan haberler servis etmişti.
Sonra Trump ile sosyal medya devlerinin arası bozuldu. Facebook Trump'ın haberlerini sansürledi. Twitter, Trump'ın hesabını dondurdu. Ve seçimleri Joe Biden kazandı.
Öte yandan sosyal medya platformlarının ABD Başkanı'nı bile susturacak güce ulaşması ABD ve Avrupa'da endişeyle karşılandı.
Kısacası 'TRUTH Social'ı Trump ve sosyal medya devlerinin savaşının odağında değerlendirmek gerekiyor. Her siyasetçinin sosyal medyada susturulma riski var.
'TRUTH Social', gelecekte başka siyasi liderlere de sosyal medya platformu kurmalarına örnek olabilir.

***


CEKET GİYSEYDİN BARİ
Şarkıcı Mustafa Sandal ve Melis Sütşurup aile arasında düzenlenen nişan töreniyle yüzükleri taktı. Ünlü şarkıcının nişana siyah tişörtle katılması garip olmuş.



Üstüne bir ceket giyseydi bari. Sanki Sandal arkadaşının nişanına katılmış gibi rahat.
Eee sanatçı dediğin kendi nişanına bile tişörtle katılacak kadar marjinal olur!

***


REKABET İYİDİR
NETGSM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Türkiye'de dördüncü operatör olarak mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacaklarını söyledi.
BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını belirten Öcal, "Diğer mobil operatörlere göre biz, katma değerli hizmetlere vereceğimiz yakın destekle fark yaratacağız" dedi.
Hayırlı uğurlu olsun.
NETGSM, altyapı yatırımı yapar mı yoksa mevcut altyapıyı kiralarlar mı? Kiralarsa PTTCELL ve türevlerinden ne farkı kalır?
Ayrıca şirketin sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını açıkladı.
Peki, bu oluşuma 4. GSM operatörü mü, yoksa başka şirketlerin altyapısını, baz istasyonlarını kullanan sanal mobil şebeke operatörü mü diyeceğiz?
Ayrıca ucuz tarife rekabetine girerler mi? Bu soruların yanıtlarını ileride öğreniriz.
Ne olursa olsun, rekabet iyidir.

***


Altyazı
"Her gün işe gidiyorsun. Akşamları erken uyuyorsun ve bunun karşılığında aldığın tek şey koltuk takımı. Gerçekten acınası bir durumdasın." (Fight Club)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA