Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sahte psikoloğa hangi ünlüler gitti?

Muğla'da, 'ünlülerin psikoloğu' olarak bilinen D.T.'nin (48), lise mezunu olduğu, klinik açma yetkisinin olmadığı ve sahte psikolog olarak hastalara seans verdiği ortaya çıktı.
Jandarmanın düzenlediği operasyonda gözaltına alınan D.T.'nin kliniği mühürlendi ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
D.T.'nin ismi neden açıklanmıyor? Yeniden insanları dolandırmaya başlarsa zorluk yaşamasın diye mi?
Bu haberi okuyunca hiç şaşırmadım.
Çünkü bu ülkede elini sallasan yaşam koçuna, meditasyon hocasına, psikoloğa, spiritüel guruya çarpıyor.
Zenginler sahte yaşam koçuna, meditasyon hocasına, parası az olan ise üfürükçüye para kaptırıyor!
Çünkü hayatın her alanda zor olduğu, tüketim toplumunun insanları kafesin içine soktuğu bu çağda insanların gerçekten ruhsal bir desteğe ihtiyacı var.



Ve bu ihtiyaç devasa bir psikolojik destek sektörü oluşturdu.
Bu işten kolay ve güzel para kazanıldığı için de birçok insan çakma sertifikalarla 'ben psikoloğum, yaşam koçuyum, spiritüel önderim' deyip insanları kandırıyor.
Bu durumdan en çok da işini layıkıyla yapan, gerçekten bu alanlar da eğitim almış uzmanlar zarar görüyor!
Gerçi uzmanlar arasında yüksek seans ücret aldıkları için insanların sahte psikologlara yönelmesine neden olanlar da yok değil!
D.T gibi ağzı laf yapan, birkaç psikoloji, gelişim, meditasyon kitabı okuyanlar çok rahat insanları kandırıp büyük paralar kazanıyor.
Emniyet tüm Türkiye'de sahte meditasyon hocası ve yaşam koçlarına yönelik operasyon düzenlese 'spiritüel' sövüşleme sektöründe adam kalmaz!
Durum gerçekten vahim!
Ben bu haberde asıl D.T.'nin kandırdığı ünlüleri merak ediyorum!
Lise diplomalı sahte psikoloğun tavsiyeleriyle hayatları hangi yöne kaydı acaba?

***


BEYLER ŞİMDİDEN KUMAŞ SEÇİMİNE BAŞLAYIN!
Oscar ödüllü aktör Brad Pitt, başrolünde yer aldığı 'Bullent Train' filminin Berlin galasında kırmızı halıda etekle boy gösterince gündem oldu.
Bence bir mafya babası, Pitt'e "Sana etek giydirip ortalıkta dolaştıracağım" dese, pişman olur.
Bu eteği sen, ben giysek yakışmaz ama Pitt'e yakışmış. Ayrıca etek feminen tarz değil, hatta bu etek Pitt'i güçlü göstermiş. Gerçi Pitt o kadar yakışıklı ve karizmatik ki, ne giyse yakışır.



Şimdi bazıları Pitt'in etek giymesine cinsiyetçiliğe tepki ve bir toplum mühendisliği projesi diyor.
Aslında tarih boyunca Keltler'den Romalılara birçok toplumda erkekler binlerce yıl etek giydi.
Şimdi bir erkek giydiğinde dalga geçilen etekle Roma Ordusu, bilinen dünyanın neredeyse tamamını fethetti.
Özellikle yazın giyen için etek büyük bir konfor olabilir. Efil efil, serin tutmaz mı? Çöl sıcağında Araplar neden entari giyiyor sanıyorsunuz?
Küresel ısınma bu hızla devam ederse, Brad Pitt gibi karizmatik aktörler etek giymeye devam ederse, yakında erkeklerin etek giymesi de doğal karşılanır.

***


AVRUPALILAR DA ADANALI OLDU!
Aşırı sıcaklar Avrupa'yı kasıp kavuruyor. Tarihinde ilk kez 40 derece sıcaklık gören Londra'nın altyapısı çöktü, halk sıcaktan bunalıma girdi. Almanya'da da yılın en sıcak günü 40 derece ile önceki gün yaşandı.



İki ülkenin sıcaklarla ilgili sosyal medyada yaptıkları espriler de benzerdi; su tabancası ya da silahla güneşi vurmaya çalıştılar.
Yani Avrupa yavaş yavaş sıcaklarda güneşe gerçek mermi sıkan Adanalı olma yolunda ilerliyor!
Bence Avrupalılar fazla söylenmeden sıcakların tadını çıkarmalı. Çünkü zorlu bir kış onları bekliyor. Rusya'nın doğal gazı kesme ihtimali var!

***


TIKTOK'TA PARA EZEN ADAM
TikTok kullanıcısı bir adam, hayranı olduğu TikTok fenomeni bir kıza canlı yayınında hediye şovu yaptı. Hediye attıkça kendisine şarkı söyleyen fenomenin karşısında mest olan adamın videosu, sosyal medyada viral oldu.
Videoyu izlerken aklıma ilk "Enayiler olmasa akıllılar nasıl para kazanır?" sorusu geldi. Ayda 200-300 bin TL kazandığını söyleyen TikTok fenomenleri yalan konuşmuyor.



Sanki parasını pavyonda ezer gibi TikTok'ta harcayan adamlar sayesinde o paralar kazanılıyor!
Adama empati kurmayı denersek eğer belki de normal hayatında bir kadından iltifatlar, güzel sözler duymuyor olabilir! Parasını sanal hediyelere yatırarak TikTok yayınında öpücük alıyor, şarkı söylettiriyor ve mutlu oluyor.
Aslında bu vaka Sigmund Freud'un psikoseksüel gelişim kuramına kadar incelenmeyi hak ediyor.

***


OZAN GÜVEN BİLDİĞİNİZ GİBİ!
Ozan Güven, Bodrum'da plajda objektiflere yansıdı. Gazetecileri fark edince sinirlenen ünlü oyuncu, önce şezlongundan muhabirlere el hareketleri yaptı.
Arkadaşının "Gitme Ozan!" uyarısını umursamayarak muhabirlerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.
Gazetecilerin, "Ozan Bey biz işimizi yapıyoruz. Sizden başka kimseyi çekmiyoruz" cevabına iyice sinirlenen Güven, "Aferin size! Hadi gidin artık buradan. Kamerayı indir adam gibi konuşalım" dedi.



Güven'in buna benzer gazetecileri engellemeye çalıştığı, kavga ettiği birçok olay var!
Anlaşılan Güven ünlü bir oyuncu olduğunu ve dünyanın her yerinde ünlülerin kamuya açık alanlarda fotoğraflarının çekildiğini anlamakta hâlâ zorlanıyor.
Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz'a şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanmasına rağmen çevresine öfke saçmaya devam etmesi de anlaşılır gibi değil!
Güven, öfkesini kontrol edemeyerek daha çok negatif haber olduğunun da farkında değil!

***


Altyazı
"- İki insan hayat boyu birlikte olabilir mi?
- Nereden geldiğini bilmediğim saçma bir anlaşma. Evlilik beş yıllık olmalı ya da senelik yenilenmeli." (Scener Ur Ett Aktenskap)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA