Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Silikon Vadisi’nde yıldız yağmuru

Teknoloji dünyasının kalbi geçtiğimiz hafta San Francisco’daki Silikon Vadisi’nde attı. Apple; medya ve yayıncılık başta olmak üzere yeni servislerini tanıttı. Özel gecede sahnede Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Steve Carrell vardı

Geçen hafta dünyanın pek çok ülkesinden davetli gazetecilerle birlikte Amerika'daydım. Seyahati heyecanlı kılan şey ise adresin Silikon Vadisi olmasıydı. Kalabalık davetli grubu, Apple'ın Cupertino'daki merkezinde yer alan Steve Jobs Theater'da bir araya geldi. Toplantıda Apple, medya ve yayıncılık başta olmak üzere oyun ve ödeme alanındaki yeni servislerini tanıttı. Apple TV'yi bir uygulama haline getiren ve içeriklerin tamamen kendisine ait olacağı yeni platformunun adı Apple TV+. Bu platform sonbahardan itibaren Türkiye dahil 100'den fazla ülkede kullanıma sunulacak.



EN İYİLER BIR ARADA
Şirketin CEO'su Tim Cook, yeni uygulamaların eğlence ve günlük hayatımızı köklü biçimde değiştireceğini açıkladı. Gecede; ünlü talk show'cu Oprah Winfrey, Oscarlı yönetmen ve yapımcı Steven Spielberg, Jennifer Aniston ile Reese Witherspoon ve Steve Carrell gibi yıldız oyuncular sahneye çıktı. Peki platformda ne olacak? Dünyanın önde gelen hikaye anlatıcılarının orijinal programlarıyla birlikte filmler ve belgeseller yer alacak. Abonelik sistemiyle çalışan bu video serviste; Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, Shyamalan gibi dünyanın en ünlü sanatçılarının yeni programları da olacak. Aboneler orijinal hikayelerden bir seçkiyi diledikleri zaman reklamsız olarak izleyebilecek. Şirketin internet yazılım ve servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue, "Dünyanın en iyi hikaye anlatıcılarının Apple TV+'a gelmesi bizi onurlandırıyor. Platform, film ve TV meraklılarının bugüne kadar gördüğü en yüksek kaliteli örnekleri sunacak" dedi.



KİŞİYE ÖZEL İÇERİK SUNAN UYGULAMA
Silikon Vadisi'nde yapılan davette Mayıs ayında kullanıma sunulacak Apple TV uygulaması ve Apple TV kanalları da tanıtıldı. Yeni Apple TV uygulaması; program, film, spor, haber ve daha fazlasını izlemenin birçok yolunu tek bir yerde topluyor. Uygulama; iPhone, iPad, Apple TV, Mac, akıllı televizyonlar ve online yayın aygıtlarında kullanılabiliyor. Online veya offline izlenebilen bu içeriklerin görüntü ve ses kalitesi çok yüksek. Bu platformda kullanıcılar; kablo ve uydudan spor, haber ve ağ kanallarını izleyebilmenin yanı sıra iTunes filmleri ve TV programları da satın alabiliyor. Apple TV kanalları arasında; HBO, Starz, SHOWTIME, CBS All Access, Smithsonian Channel, EPIX, Tastemade ve Noggin gibi popüler servislerin yanı sıra MTV Hits gibi yeni servisler de bulunuyor. Yeni uygulama, kullanıcıların içeriklerini de kişiselleştiriyor. Kullanıcıların görüntüleme alışkanlıklarını tanıyarak 150'nin üzerinde online yayın uygulamasından program ve film önerileri de sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA