Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Tatil günlüğü

Lobi deyip de geçme, tanı!
Geldiğim ilk gün Hıncal Abi'ye rastladım lobide. Her zamanki gibi kahkahaları çınlıyor. Meğer nedeni varmış, dün yazmış; bayılıyormuş bu otelin lobisine. Dediği kadar da var hani; çeşit çeşit, rengarenk, özene bezene seçildiği belli, yumuşacık koltuklar, yumuşak halılar, güzel müzik. O kadar zevkli, o kadar dinlendirici ki, lobi diyerek geçme tanı! Kahvaltı sonrası kahve keyfi yapmadan duramıyoruz. Taylandlı kızlar çalışıyor burada, getirmiş buraya salmış falan değiller. Özel eğitimden geçiyor hepsi, sehpalara servisleri siparişleri bırakırken yere diz çöküyor, en alçak sesleriyle konuşuyor, geri geri çekiliyorlar. Şahaneler! Ben de bayıldım bu lobiye Hıncal Abi...

Ünlü cenneti otel İlk
geldiğim gün dikkatimi çekti; bu otel ünlü kaynıyor! Hıncal Abi'den başlayın, görmediğim kimse kalmadı. Ünlü futbolcular zaten burayı üs yapmış; İbrahim Toraman sakatlığı yüzünden otelle bütünleşmiş durumda. Blackburn Rovers'a bu yıl veda eden ve aktif futbol hayatına nokta koyan Tugay Kerimoğlu, ailesiyle tatilde. Bol bol oğluyla masa tenisi oynuyor. Saba Tümer canlı yayınını otelden yapıyor geceleri. Herkesi evlendirip yorulan Esra Erol sevgilisiyle, Kurtlar Vadisi'nin Memati'si Gürkan Uygun eşiyle keyif yapıyor. Rıdvan Dilmen çalışkan garsonları kırmıyor, bol bol fotoğraf çektiriyor. Dün de Beyaz geldi otele, annesiyle. Adam kumsalda iki saniye bile duramadı. Fotoğraf makinesini kapan kızlar anında yanında bitti; radar gibiler, enteresan.

Tugay'la sohbet Şöhretli
isimlerin sıkboğaz edilmesine, hele tatilde 'fotoğraf' diye tutturulmasına gıcık olan ben bile yaptım aynı pisliği! İngiltere'ye kadar gidip Tugay Kerimoğlu ile röportaj yapmayı planlarken, adam burnumun dibinde bitti! Kaçar mı? Oteldeki kankası, ön büro şefi Ünal Sarıbaş ve otelin reklam müdürü Cihangir Canıyılmaz rica etti, o da kırmadı, yarım saat sohbet ettik. Yakında okursunuz, merak etmeyin.

İyi ki Cihangir var
Cihangir için kesinlikle ayrı paragraf açmam lazım... Keşke gittiğiniz her yerde, ayak bastığınız her otelde Cihangir gibi ilgili bir müdür olsa; hayatta sırtınız yere gelmez! Halkla ilişkiler görevlisi kadar çalışıyor, rahat etmeniz için ne gerekirse yapıyor. Doktor mu lazım, araba mı lazım, Dalyan'da yer ayırtmak mı lazım, gece çıkmak için tavsiye mi lazım, Cihangir'le bağlan hayata! Cihangir biz Çeşme'de ne yapardık sensiz!

İkoncan yok
Ha, unutmadan... Bütün ihtişamına, konforuna ve kalburüstü insanların mekanı olmasına rağmen burada ikoncan falan yok! Oh be, kitap okurken dikkatim dağılmıyor, kendimi kötü hissedip süslenmek zorunda kalmıyorum, onları izlemek zorunda hissetmiyorum. Ne yani; birileri onları izlesin diye takıp takıştırmıyor mu bu kadınlar?

Kalamarın böylesi
Dalyan'a uğramadan olmazzz! Her zamanki gibi şahane mezeler, şahane balıklar, şahane bir ortam. Tatilde olduğumuzu bize idrak ettiren sayılı anlardan biri. İstanbul'daki kayış gibi kalamalardan sonra 'bu yediğim ne acaba' diye düşünmeden edemedim.

Krizin etkisi var
Çeşmeli esnaf, otel sahipleri elbette şikayetçi, yalan söylemek olmaz; işler kesat. Shayna Beach'teki görevliler, "İlk kez bu hafta sonu sezonun açıldığını hissettik, full çektik" dedi. Oteller de tam kapasite çalışmıyor, kriz özellikle tatil yerlerinde hissediliyor. Ama Alaçatı'da yine de hayat var, akşam saatlerinde herkes o daracık sokaklara akıyor, herkes birbirine orada rastlıyor, orada kaynaşıyor. Geceleri adım atacak yer olmuyor, zor yürünüyor. H Cumartesi tatil günlüğüne devam...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA