Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SONAT BAHAR

Kaç ünlü kadında KADES uygulaması var?

Dışarıdan ne kadar güzel ve sorunsuz görünüyor her şey değil mi?
Serenay Sarıkaya da, Ezgi Mola da, oyunculuklarının zirvesinde, çok sevilen iki isim. Yani hayat onlara güzel! Değilmiş meğerse...
Kocasından şiddet gören, sevgilisi tarafından tehdit edilen, hiç tanımadığı bir erkek tarafından hayatı zindana dönen sıradan bir kadından farkları yokmuş. Ne ünleri, ne toplum tarafından bu kadar seviliyor olmaları, yaşadıkları korkuya, aylarca yıllarca içinde oldukları tedirginliğe çare olamamış. Yalnızmışlar günün sonunda...!



BEN DE YAŞADIM!
Tek başına eve, işe gidemez, arkalarını kollamadan rahat rahat yürüyemez hale gelmişler. Ne kadar ürkütücü değil mi...
Kendinizi onların yerine koysanıza... Aslında koymanıza da gerek yok. Kadın olmak böyle bir şey, her an tedirginlik içinde olmak... Eminim bu satırları okuyan herkes, istisnasız herkes buna benzer bir şey tecrübe etmiştir. Ve Serenay'ın yaşadıkları, Ezgi'nin harekete geçmesiyle etkilenmiştir, cesaretini toplamıştır...



Mesela ben... Ben, benzeri bir şeyi 21 yaşımda tecrübe ettim. Israrla sevgili olmamızı isteyen, defalarca uygun dille, bir noktadan sonra yüksek sesle reddettiğim biri tarafından günlerce takip edildiğimi, arabamın üstünde çiçekler, hediyeler, notlar bulduğumu ama bunların hiçbirinin romantik gelmediğini çok net hatırlıyorum. Defalarca olmayacağını söylediğim birinin ısrarı beni bir noktadan sonra ürkütmeye başladığında, işe babamla gidip gelmek zorunda kalmıştım haftalarca... Huzur denen şeyin ne kadar kıymetli olduğunu, kendini güvensiz hissetmenin verdiği korkuyu bu ısrarcı kişi sayesinde 21 yaşında anlamıştım. Bu kabusların hep kendini savunamayan, eğitim seviyesi düşük, ekonomik gücü olmayan kadınların başına geldiğini sanılıyor.
Değil! Toplumun her kesiminden kadın, içinde hep bir tedirginlikle yaşıyor. Üstelik bu dünyanın her yerinde böyle.



EZGİ, SERENAY OLAYINDAN SONRA DAHA DA TEDİRGİN OLDU
Serenay Sarıkaya'ya geçtiğimiz cuma günü şoförünün kullandığı araçtayken ağır küfürler ve tehditler savurarak saldıran kişi, daha önce de ajansının camlarını yere indirmiş... Olay sırasında Sarıkaya KADES uygulamasından yardım çağırmış... (Ama bizde konu, Serenay'ın yaşadığı şeyin ardından nasıl da Umut Evirgen'in kahramanca tartıştığı, sevgilisinin yanında olduğu... Kapılarına güvenlikten et duvar ördüğü...Yani kadının hep bir kahramana ihtiyacı var... Hep...)
Düşünsenize; Türkiye'nin en ünlü, en beğenilen oyuncusunun telefonunda şiddet görme ihtimaline karşı KADES uygulaması yüklü... Nasıl bir korkuyla yaşadığını tahmin bile edemiyorum.
Meğer Serenay Sarıkaya tek değilmiş, oyuncu Ezgi Mola da yıllardır korku içinde yaşıyormuş...



Bir diş macunu reklamında birlikte poz verdiği Kemal Kahraman kendisini saplantı haline getirmiş. Ezgi Mola'nın tüm oyunlarına gelmeye başlamış... Ne var bunda demeyin sakın... Çok rahatsız edici... Hangimiz hayranı olduğumuz bir kişinin her oyununa gidiyoruz, sürekli onun peşindeyiz!
Sonunda üzerine doğru yürüyerek, "Seni mahvedeceğim. Geberteceğim seni. Gününü göreceksin" diyerek aracının kaportasını tekmelemiş. Savcılık iki ay uzaklaştırma kararı vermiş. Ezgi Mola savcıya "Sokağa çıkamaz hale geldim" demiş... Pes gerçekten.
Serenay Sarıkay'nın yaşadıklarından sonra Ezgi Mola'nın tedirginliğinin arttığını tahmin ediyorum. Sonuçta bu iki kadın hem aynı ajansa bağlı hem de arkadaşlar... Yani Serenay olayı Ezgi'yi eminim tetikledi. Kim bilir daha kaç ünlü kadının telefonunda KADES uygulaması var?
KADES'in açılımı kadın destek hattı. Yani kendini güvende hissetmeyen, tehdit alan kadınların tek tuşla emniyet güçlerine alarm gönderdiği bir uygulama. Verilere göre KADES uygulaması telefonunda olan kadın sayısı 2 milyon 200 bin... Bunların kaçı ünlü kadınlar çok merak ediyorum. Bence herkes telefonundaki uygulama fotoğrafını paylaşmalı, herkes peşindeki 'sapığı' Ezgi gibi, Serenay gibi ifşa etmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA