Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

‘Bu kaçıncı set kazası?’

Dizilerdeki çalışma koşullarının zorluğundan herkes şikayetçi. Bugüne kadar hangi dizi oyuncusuyla konuştuysam eleştiriyor bu koşulları ama bir türlü de çözüm üreten bir adım atılmadı.
Oyunculardan çok daha zor durumda olanlar ise set çalışanları kuşkusuz.
Can güvenliklerini tehlikeye atacak kadar ağır bir ortamda çalışıyorlar.
'Atiye' dizisinin setindeki iş kazası, bu ağır ortamı gözler önüne seriyor tüm çıplaklığıyla. Set işçisi Hasan Karatay, sette geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Karatay'a rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu kaçıncı set kazası?
Bu kaçıncı insan kaybedişimiz? Bunun artık önüne geçilmeli. Hasan Karatay'ı hayata döndüremeyiz ama yaşanabilecek yeni kazaları önlemek elimizde. En büyük sorumluluk yapım şirketlerine düşüyor burada. Daha fazla para kazanmak uğruna can güvenliğini tehlikeye atan çalışma koşullarını vakit kaybetmeden düzeltmeleri gerekiyor. Dizilerimiz dünyaya açıldı diye sevinirken çalışma koşullarının Avrupa'nın bu kadar gerisinde olması çok üzücü bir tablo.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA