Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Özel dikim hissi veren koleksiyon

Yıllardır Türk erkek modasında sözü geçen, gerek kendi stili, gerekse giydirdiği insanların tarzlarıyla marka olan Ferruh Karakaşlı, bu yıla kadar hep özel dikim üzerine çalışmıştı.
Özel dikim erkek kıyafetlerinde bu kadar başarılı olan bir ismin, artık daha ulaşılabilir bir koleksiyon çıkarmasının tam zamanı gelmişti bence.
Karakaşlı'nın koleksiyonunun özelliği ise özel dikim hissi vermesi olmuş. En önemli yanı da kesimleri.
Tüm koleksiyonda yıllardır üstadı olduğu özel dikim kodlarını kullanan Karakaşlı'nın bu hazır giyim markasının adı; FK Ready. Daha klasik parçalar ise Limited adı altında satışa sunuluyor. Böylece koleksiyon her erkeği uygun renk ve desen seçenekleriyle yakalıyor.
Yılların birikimi olan özel dikim kalıplarını hazır giyime uyarlayarak yapılmamışı yapan Karakaşlı, bu teknikle erkekleri bir-iki beden daha fit gösterebiliyor. Bu arada kendi üzerinize dikilmiş gibi duran parçalara hem uygun fiyatlarla, hem de hemen sahip olabiliyorsunuz.
El işi görünümü veren sartorial detaylar, vatkasız omuzlar, astarsız hırka tarzı ceketler, kollarda ve yakalarda kullanılan el işçiliği gibi tekniklerle hazır giyim parçaları, özel dikim formuna sokulmuş. Koleksiyonda yeşil ve mercan tonları, kaz ayağı ve Prince de Galles desenleri asaleti temsil ediyor. Jean pantolonların içinde ise Osmanlı'ya ait basma kumaşlardan detaylar gizleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA