Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Sonbahar ekinoksunda ne yapılmalı?

Adil ve uyumlu olan kazanmaya başlayacak. Hüzün değil, hasat mevsimi bu. Bugün sonbaharın ilk günü! Kainatın mevsime kulak kabarttığı gün! Size bugünün önemini anlatmaya başlamadan önce artık hayatınıza daha sıkı sarılmanızı tavsiye edeceğim ve günün gökyüzündeki önemini sıralamaya başlayacağım. Güneş'in 22 Eylül'de Terazi burcuna geçişi ile günlerin uzunluğu artık eşitlenmiş, sonbahar gelmiştir. Bu üç aylık süreç;
Terazi, Akrep ve Yay olarak astrolojide adlandırılır. Doğa ve insanlar bu üç aylık süreçte bir nevi kışın çetin koşullarına hazırlanır. Planlar yapılır, denge kurmaya çalışılır.
Tohum ekmek işe yaramayacağı için tohumlar bir dahaki ilkbahara saklanır, yiyecekler depolanır.
Bugün;
Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a dik açı ile düşer.
Bütün dünyada gece ve gündüz eşitliği yaşanır.
Güneş her iki kutuptan da görünür.
İçinde bulunduğumuz Kuzey yarım kürede geceler, gündüzlerden daha uzun olmaya başlar.
İşin özü, sonbahar ekinoksu ile yeryüzü bizi dengelemek için kolları sıvıyor.
Bugün gece ve gündüz eşitken, içimizdeki karmaşanın aynı kalacağını düşünmeyin. Ekinoksların adeta görevidir bu; düzen getirme, eşitleme, adalet… Evet, başlarda huzursuz olacağız çünkü dengeyi kurmak için önce bir sallanmamız lazım değil mi? Mevsim geçişlerinde büyüklerimiz boşuna demez 'Aman dikkat, hasta olma, bu aralar havalar çok dengesiz' diye. Ruhumuz da yeni mevsime, sonbahara alışmak için en az bedenimiz kadar zorlanacak.
Fakat sonrası aydınlık… Hem kargaşa olmadan nasıl çıkarız düzlüğe; en iyisinin ne olduğuna nasıl karar veririz?
Peki, ne yapmalı, nasıl karşılamalı sonbahar ekinoksunu?
Kendinize bir hedef belirlediniz mi?
Eksik listesi hazırladınız mı?
Gökyüzü eski duyguları, yaşanılan kötü anıları geride bırakmanızı ve kendinize inanmanızı istiyor.
Kısacası, sonbahar ekinoksu size eksiğinizle, fazlanızla kendinizi değerlendirme fırsatı tanıyor. Malum kışa hazırlık süreci bu; planlarınızı yapın.
Unutmayın, bu ay toparlanıyoruz.
Yazın rehavetinden kurtarın kendinizi, çalışmanız gerektiğini kendinize hatırlatın. Sizi üzen ve size kaygı veren gündelik telaşlarınızdan kurtulun. Temiz havaya çıkın, oksijeni bol ortamlarda bulunun.
Güneş bize cimri davranmadan önce, enerjisini olabildiğince içinize hapsedin.
İlerleyen aylarda çok lazım olacak.

ASTRO GÜNDEM
Ay, Uranüs'e kafa tutuyor. Birçok ülkenin yöneticilerinin eş zamanlı, ani kararları konuşulurken, parti başkanları da siyasi arenadan geri kalmayacak. Gün son dakika haberleri ile dolup taşarken, hukuki haklar, boşanmalar ve ulaşım yollarına bağlı sorunlar da medyada yer alacak. Özellikle bilginin farklı kanallardan hızlı aktığı bir gün yaşayacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA