Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Fatih'in gecesi

Trabzonspor, zirve yarışında iddiasını sürdürebilmek için A.Gücü maçında mutlak suretle 3 puan almak zorundaydı. Maçın başlasıyla birlikte göründü ki Maxim ve Volkan'ın yokluğunda sol tarafta Emre Toraman ve Hasan Üçüncü'ye görev verilmişti.

Böylesi bir görüntüde maç süresince Trabzon, bu sezonun en kötü futbollarından birisini ortaya koydu. Eğer bir takımın savunmasıyla ilerideki futbolcuları arasında 60-70 metre varsa, iyi futbol ortaya koyması beklenmemeli..

Bu yüzden ne savunmada gerekli yeterliliği gösterebildiler ne de hücum girişimlerinde istenilen gol pozisyonu zenginliğini yaşadılar.

Dün sahada anlatılması gereken bir futbolcu vardı. Kısır görüntülerin olduğu oyunda bizleri başka diyarlara götürdü. Bu oyuncunun adı 'Fatih' idi. Fatih bir oyuncunun tek başına bir maçı nasıl çevirebileceğini herkese gösterdi. Savunmasına gelerek top çıkardı. Orta alanda topu saklama becerisini kullanarak takımını rahatlattı ve ilerde de takımı adına çok önemli katkılar yaptı. Özellikle attığı ikinci goldeki rakibi etkisiz hale getirein hareketleri görülmeye değerdi.

Futbol vasattı
İkinci yarıda Ankaragücü'nün Trabzon kalesinde daha fazla görülmesinin en önemli sebebi orta alanda Trabzonspor'un 3 oyuncu bulundurmasıydı.
A.Gücü bu alanda 5 futbolcu bulundururken top rakibe geçtiğinde Gökdeniz ve İbrahim Yattara'nın orta alana yardım etmemeleri yüzünden büyük sıkıntı yaşadılar.
Trabzonspor Fatih Tekke'nin mükemmel performansıyla böylesi zorlu bir deplasmandan 3 puan çıkartmasını bildi. Fakat kollektif anlayıştan uzak görüntülerinin bundan sonraki maçlarda sahaya yansıttıkları takdirde çok büyük zorluklar yaşayabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA