Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sadece 3 puan

Trabzonspor üç haftalık beraberlik serisine G.Birliği'ni yenerek son verdi. Fakat alınan bu galibiyet kimseyi yanıltmamalı. Çünkü oyunun büyük bölümünde Trabzon adına söyleyebileceğimiz olumlu sözler yok.
Dün akşam hem teknik adam, hem de oyuncuların büyük çoğunluğu formsuzdu. Maçın ilk yarısında öne çıkan en önemli gerçek, oyuncuların ve oyun sisteminin yanlışlığı. Burak Yılmaz hiçbir zaman kanat oyuncusu değil. Kenarda oyuna başladı. Her pozisyonda devamlı sağ çizgiye çıkmayı düşündüğü için Ömer gibi ofansif anlamda katkı yapan bir oyuncunun da performansını düşürdü.
Sol kanat ise bir başka sorun. Engin'in yokluğunda Alanzinho oyuna bu kanatta başladı. Fakat devamlı içeriye girerek hem oyunu sıkıştırdı, hem de rakibin ekmeğine yağ sürdü. Bir de Cale var ki, kendisi için ne söylense az! Önünde büyük bir boşluk var. Kendi sahasındaki bir karşılaşmada atağa çıkmamaya sanki yeminli!

CEYHUN DEĞİL TEO GİRMELİYDİ!
Gelelim orta sahaya... Selçuk'u anlayabilmek, atomu parçalamaktan daha zor. Deplasmanda oynayan G.Birliği takımının orta sahasında Selçuk'un tuttuğu oyuncu, takımının golünü atıyor. Selçuk ise top Trabzonspor'dayken bütün bir maç süresince saklanıyor. Yazık. Orta sahada risk almadan nasıl etkin olunabilir? Kendisinden çok şey beklenen Colman ve Alanzinho da yokları oynayınca Trabzonspor Burak'ın attığı şans golüyle beraberliği sağlayabildi.
İkinci yarıda ise Colman-Gabriç değişikliğiyle Trabzonspor oyuna başladı. Burak, Umut'un yanına monte edildi. Kenarlarda ise zaman zaman Alanzinho ve Gabriç ile atak girişimlerinde bulunulmaya çalışıldı. Ancak Gençlerbirliği orta sahada üstünlüğü ele aldı, ayağa daha fazla pas yapmaya çalıştı ve mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.
Şenol Güneş'in Burak'ı çıkarıp, Ceyhun'u oyuna alması bence yanlıştı. Burak'ın yerine Teofilo tercih edilebilir
, Serkan sağa geçip hiç değilse Serkan-Ömer birlikteliğiyle daha farklı bir görüntü ortaya konulabilirdi. İkinci golün Serkan'ın en fazla katkı yaptığı bölgeye çekildikten sonra geldiğinin altını çizmek lazım.
Alınan 3 puan önemli. Fakat yine üstüne basarak vurgulamak istiyorum ki, olumsuzluklar dün gece itibariyle çok daha fazla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA